Mistenkt for 18 barnedrap

En engelsk sykepleier er mistenkt for å ha drept 18 barn siden 1996. Et brev fra en bekymret mor startet opprullingen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kvinnen i 40-årene er suspendert fra stillingen sin mens politiet etterforsker de mystiske dødsfallene. Hun kan ha tatt livet av ni gutter og ni jenter i alderen åtte uker til 17 år. De omkom i perioden 1996 til mai 1999.

Det er avisen The Sun som skriver at barna kan ha dødd av store doser morfin eller smertestillende medisiner.

Det hele startet ved at en bekymret mor skrev et brev til sykehuset hvor sykepleieren jobbet. Moren klagde på at behandlingen sønnen hennes fikk ble sabotert av den aktuelle sykepleieren. Det som da het Southend Community Care Services NHS Trust iverksatte en intern gransking. Den endte med at politiet ble involvert.

Essex-politiet undersøker nå om kvinnen kan ha tatt livet av barna hun hadde ansvar for. Dødsfallene skjedde på forskjellige fasiliteter i London-området hvor kvinnen jobbet.

De pårørende er varslet om etterforskningen, og England frykter at dette kan være en ny sykepleier-skandale. Tidlig på 90-tallet drepte sykepleieren Beverly Allitt fire unge barn ved et engelsk sykehus. Saken førte til at sykepleiere må gjennom en grundig psykisk helse-undersøkelse før de kan jobbe i Storbritannia.