Mistenkt for å kjøpe sex av gymnaselev

Svensk høyesterettsdommer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Dommeren i Sveriges høyeste rettsinstans mistenkes for å ha betalt en stor sum penger for å ha samleie med en gutt som er elev på videregående skole.

- Vi ser kanskje opptakten til en av de største skandalene innenfor det svenske rettsevesenet på lang tid, sier en kilde til Expressen.

Dommeren, som er en av 16 høyesterettsdommere utnevnt direkte av regjeringen, er mistenkt for bruddet på den svenske loven som forbyr kjøp av seksuelle tjenester.

Mannen vil innen kort tid tas inn til avhør.

Etterforsket ran

Etterforskningen foregår i største hemmelighet og ledes av en spesialenhet hos påtalemyndigheten. Også sikkerhetspolitiet har vært involvert i den følsomme saken, skriver Expressen.

Politiet kom på sporet av høyesterettsdommeren under etterforskningen av en ranssak. En elev ved videregående skole ble pågrepet mistenkt for ran. Han skal ha trengt seg inn i leiligheten til en mann på omkring 30 år i Stockholmsområdet, og truet ham inn på toalettet med en pistol.

- Han skrek at jeg var en homsejævel og at han skulle drepe meg om jeg kom ut, fortalte offeret i avhør.

Møttes på nett

Gutten stjal verdifulle gjenstander og kontanter, men ble funnet av politiet som ble varslet av ransofferet.

Etterforskningen viste at raneren og offeret hadde truffet hverandre på en chatteside for homoseksuelle på nettet. Bekjentskapet endte med at de hadde sex hjemme hos mannen, etter mistanken mot betaling.

Gutten skal ha oppsøkt offeret og ranet ham etter at det oppsto uenighet om betalingen. Det er opplysninger i etterforskningen av denne saken som har ført til at høyesterettsdommeren nå er mistenkt for lovbrudd.

HØYESTERETT: Dommeren som mistenkes for ulovlig sexkjøp er en av Sveriges 16 høyesterettsdommere, utnevnt av regjeringen.