Mistenkt for bilsvindel

Medarbeider i Statens Vegvesen Mandal skal ha registrert fire personbiler som lastebiler og unndratt 2,5 millioner kroner i avgifter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Saken er nå under etterforskning internt, og Statens vegvesen Region Sør har nå bedt hovedkontoret om hjelp til å etterforske saken, melder Lindesnes Avis.

Mannen som er under etterforskning er ansatt ved Mandal trafikkstasjon og er mistenkt for å ha registrert fire personbiler som lastebiler, og dermed spart 2,5 millioner kroner i avgifter, melder lokalavisa. Alle de fire bilene er registrert med noen få kilo over grensa på 7500 kilo tillatt totalvekt.

De fire bilene er importert fra Canada og registrert ved trafikkstasjonen i Mandal. På to store Ford-biler skal det være unndratt avgifter på en million kroner per bil. På de to siste bilene er det unndratt avgifter på 500.000 kroner tilsammen.

Dagbladet.no avslørte i oktober i år at flere ansatte ved Statens vegesens trafikkstasjoner ble gransket for mulig korrupsjon.

To ansatte ved trafikkstasjonenen i Drøbak og Billingstad er suspendert og anmeldt til politiet. Ytterligere to ansatte er suspendert og mistenkt for triksing med registrering og kontroll av kjøretøy. De to jobbet ved trafikkstasjonene i Fredrikstad og Skien.

Den ansatte ved Mandal trafikkstasjon er ikke suspendert, og regionsjef Andreas Setsaa ønsker ikke å uttale seg til Dagbladet.no.

Trafikkdirektør i Statens vegvesen sentralt, Eva Solvi, sier til Dagbladet.no at de fikk forespørsel om å bistå i saken fredag, og at de foreløpig ikke har foretatt seg noe.

- Det har ikke skjedd noe med denne saken i det hele tatt, sier Solvi.

KAN HA SPART MILLIONER:  En ansatt ved Mandal trafikkstasjon kan ha lurt unna en million per bil ved å registrere store forder som lastebiler i steden for personbil. Her er en Ford Explorer. Foto: SCANPIX
KAN HA SPART MILLIONER: En ansatt ved Mandal trafikkstasjon kan ha lurt unna en million per bil ved å registrere store forder som lastebiler i steden for personbil. Her er en Ford Explorer. Foto: SCANPIX Vis mer

Hun bekrefter at totalt fire ansatte ved trafikkstasjonene nå er suspendert og at to av dem er politianmeldt.

- For alle sakene er det uregelmessigheter rundt kontroll og registrering av kjøretøy. Det blir veldig teknisk å gå i detalj hva dette dreier seg om, sier Solvi til Dagbladet.no.

- Er reglene for hvilken avgiftsklasse bilene skal registreres i klare nok?

- Ja, reglene er rimelig klare, men vi har sett at de er tolket forskjellig og at folk ikke er blitt likebehandlet. Det har de krav på, sier Solvi.

Avisa Lindesnes skriver også at mannen som nå skal granskes ved Mandal trafikkstasjon skal ha godkjent biler som ikke tilfredsstiller sikkerhetskravene. Mannen skal ha godkjent en åpen toetasjes sightseeingbuss som ble importert fra England og brukt i Oslo.

Bussen ble tatt ut av trafikk etter kort tid da politiet ble gjort oppmerksomme på at passasjerene kunne ta i høyspentledningene til trikken.