Mistenkt for brannstiftelse i Oslo

Mann pågrepet. Beboere meldte kjellerbrann på Torshov.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet i Oslo har i morges anholdt en mann som er mistenkt for brannstiftelse.

- Ildspåsettelsen skjedde i kjelleren i en bygård i Vogts gate 28 på Torshov. Våre folk på stedet har pågrepet en mann, som ikke bor i gården, og som er mistenkt for å ha tilknytning til brannstiftelsen, sier operasjonsleder Hilde Walsø i Oslo politidistrikt til Dagbladet.no.

Brannen startet da en narkoman satte fyr på noen klær i en komfyr i kjelleren i bygningen.

- Noen har lagt klær i en stekeovn som sto i kjelleren. Vi vet foreløpig ikke om røykutviklingen skjedde fordi klærne ble tent på eller om det var varmen i stekovnen som antente klærne, sier operasjonslederen.

Røyklukt i 6. etasje
Martin Svendsen bor i 6. etasje i bygningen. Han forteller til Dagbladet.no at han forstod at noe var galt da han kjente lukten av røyk i leiligheten sin.

- Jeg hørte at brannalarmen gikk. Jeg lukket opp døre, og kjente en sterk røyklukt. Jeg fryktet at kanskje en av leilighetene brant, forteller han.

Han fulgte røyklukta og ned i kjelleren. Der oppdaget han at det ulmet kraftig fra noen klær som var plassert inne i en komfyr som stod der.

- Jeg var med på å slukke brannen, sier han.

PÅTENT: Det var i denne bygningen på Torshov at en fremmed person i dag tok seg inn og tente på en komfyr i kjelleren. Foto: LINE BRUSTAD/DAGBLADET
PÅTENT: Det var i denne bygningen på Torshov at en fremmed person i dag tok seg inn og tente på en komfyr i kjelleren. Foto: LINE BRUSTAD/DAGBLADET Vis mer

Narkoman

- Den pågrepne mannen er narkoman, og vi skal undersøke en teori om at han kan ha tatt seg inn i gården og tent på for å varme seg. Han er innbrakt til politihuset og vil bli avhørt, opplyser påtroppende operasjonsleder Sissel Hansen til Dagbladet.no.

Martin Svendsen tror imidlertid ikke at mannens formål var å få varmen i kroppen.

- Det er godt og varmt i kjelleren. Formålet med bålet var nok heller å få varmet heroin til sprøyta si, sier han.

Han forteller videre at

Politiet fikk melding klokka 07.52 om røyklukt i gården. Det var en av beboerne som varslet.

Branntilløpet var kvalt da politiet kom til stedet.

Oslo brannvesen er ikke bedt om å rykke ut.

Mistenkt for brannstiftelse i Oslo
Mistenkt for brannstiftelse i Oslo
VOGTS GATE 28: