Mistenkt for nye overgrep

En 60 år gammel mann er ilagt fem års sikring etter at han er mistenkt for nye overgrep mot mindreårige barn. Han er tidligere dømt for overgrep mot 19 barn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sikringsdommen innebærer at mannen er på frifot såframt han oppfører seg «skikkelig», men statsadvokat Pål S. Berg har fått rettens kjennelse til å sette mannen rett i fengsel om det skulle være nødvendig.

Lagmannsretten mener at mannen i stedet for å unngå barn de siste to åra tvert om synes å ha vært interessert i å ha kontakt med barn.

19 barn

60-åringen er dømt seks ganger for overgrep mot til sammen 19 barn. Sikringen gikk ut i 1998, men ved flere anledninger siden den gang har 60-åringen blitt tatt sammen med barn i situasjoner han ikke har gitt en troverdig forklaring på.

Dette gjelder ved flere anledninger på et asylmottak.

I tillegg er han anmeldt for å ha forsøkt å kjøpe sex av en 12 år gammel jente av utenlandsk opprinnelse. Denne anmeldelsen kom fra personer som ikke kjente 60-åringens bakgrunn, men som reagerte på hans oppførsel overfor jenta.

En fare

Psykiater Kjell Noreik, som har fulgt den pedofile gjennom 28 år, er av den oppfatning at de overgrep mannen er dømt for, ikke er utslag av tilfeldigheter, men et utslag av et mønster som ligger i 60-åringens personlighet.

- Det er ikke uvanlig med tilbakefall for seksualforbrytere sjøl etter en del år, fordi problemet ligger i selve personligheten, forklarte Noreik i lagmannsretten.

60-åringen protesterte mot sikringsdom, men lagmannsretten konkluderte:

- Dette er ikke avgjørende sett i forhold til den fare mannen representerer overfor mindreårige barn.