Mistenkt for overgrep i kommunal barnehage

Trondheim kommune anmelder egen renholdsarbeider, barnehagen fikk sjokk-beskjed i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En renholder i Trondheim kommune er suspendert etter mistanke om seksuelt misbruk av et barn i en barnehage, melder NRK Trøndelag.

Kommunaldirektør for organisasjon i Trondheim kommune, Elin Rognes Solbu, bekrefter saken overfor Dagbladet.no

- Foreldrene meldte i går ettermiddag fra om at en kommunalt ansatt skal ha forgrepet seg mot barnet deres. Den ansatte er suspendert fra stillingen, og vi har anmeldt forholdet. Det er viktig for kommunen som arbeidsgiver å finne ut hva som har skjedd, sier hun.

Nå må Trondheim kommune gi de andre foreldrene og de ansatte i barnehagen den rystende beskjeden om det påståtte seksuelle misbruket.

- Vi har satt igang et informasjonsopplegg overfor alle berørte i dag. Jeg vil ikke si mer om dette foreløpig, nå blir det opp til politiet å gjøre sin etterforskning, sier Solbu.

Hun vil ikke gå ut med noen opplysninger rundt hva barnet har fortalt foreldrene om hendelsen.

Sør-Trøndelag politidistrikt mottok først i 14-tida i dag informasjon fra kommunen om saken, i en svært kortfattet faks. Etter det Dagbladet.no kjenner til er det i faksen verken angitt hvem barnet er, eller når overgrepet skal ha skjedd.

- Vi har foreløpig knapt noe informasjon om hendelsen, og kan ikke starte etterforskningen før i morgen. Vi vil da prøve å få kontakt med den fornærmede part og få deres forklaring, sier etterforskningsleder John Anders Øien ved Sør-Trøndelag politidistrikt til Dagbladet.no.

Selv om politiet kjenner identiteten til den angivelige gjerningsmannen, er det ikke aktuelt med noen pågripelse eller avhør av renholdsarbeideren i dag.