Mistenkt for ulovlig pengebruk

Kristin Krohn Devolds nylige forfremmelse av hennes nære venn Atle Karlsvik var kontroversiell. Nå er han mistenkt for ulovlig bruk av Forsvarets midler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Noe av det siste Kristin Krohn Devold gjorde i sin karriere som forsvarsminister var å forfremme Atle Karlsvik til kontreadmiral og sjef for fellesstaben i Forsvarsstaben. Så seint som 2. september ble han utnevnt i statsråd. Han tiltrådte stillingen for en måneds tid siden.

Karlsvik og Devold har et nært forhold. De skal ha hytte ved siden av hverandre i Hemsedal, og de har gått sammen på Forsvarets høgskole.

Forsvarsminister Sverre Diesen hadde en annen kandidat til jobben, men denne ble vraket av Forsvarsdepartementet. Det er andre gang Karlsvik er forfremmet i løpet av Kristin Krohn Devolds ministerperiode. Den daværende opposisjonen på Stortinget reagerte på ansettelsen.

Vurderer anmeldelse

Et tips fra en person i Forsvarets egne rekker har gjort at en intern undersøkelse nå er satt i gang.

-  Atle Karlsvik er under mistanke for økonomisk mislighold og ureglementert bruk av Forsvarets ressurser. Vi har satt i gang en undersøkelse som skal gi svar på om det er grunn til å gå til politianmeldelse, sier generalløytnant Arne Dalhaug, sjef for Forsvarsstaben.Etter det Dagbladet erfarer, skal det være snakk om ureglementert bruk av Forsvarets midler både i stilling og privat. Selv om Karlsvik foreløpig bare er mistenkt, karakteriserer Dahlhaug forholdet som et tillitsbrudd.

2002- 2003

-  Dette er en meget alvorlig sak, fordi det er et tillitsbrudd fra en av våre toppoffiserer, sier Dalhaug til Dagbladet.

-  Hvordan kan en mistanke kalles tillitsbrudd?

-  Vi har et grunnlag som gjør at vi vurderer dette som alvorlig, svarer Dalhaug.

Han ønsker ikke å kommentere detaljene i det interne tipset.

-  Det er tidsrommet 2002- 2003, da han var sjef for Sjøforsvarets skoler som undersøkes, sier generalløytnanten.

Via Forsvarets presse- og informasjonstjeneste opplyses det at Karlsvik ikke ønsker å kommentere detaljer i saken, så lenge det hele er til undersøkelse.

 Det lyktes ikke Dagbladet å komme i kontakt med verken Atle Karlsvik eller Kristin Krohn Devold i går.

VENN: Kristin Krohn Devold.
MISTENKT: Atle Karlsvik.