Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mistenkt for vold mot datter (3 mnd.)

De oppsøkte sykehuset for at datteren skulle få hjelp. Nå er foreldrene mistenkt for mishandling av det tre måneder gamle barnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BODØ (Dagbladet): Faren har status som siktet i saken, mens moren er mistenkt. Det skal bare være formelle grunner til at de har ulik status.

Politiadvokat Bjarte Walla ved Salten politidistrikt i Bodø opplyser at politiet ble kjent med saken i begynnelsen av januar i år. De fikk da en melding fra Universitetssykehuset i Tromsø. Den tre måneder gamle babyen skal ha hatt hodeskader, som betegnes som «Shaken Baby Syndrom» (barnet ristes så kraftig at det påføres hjerneblødning).

-Det er ingenting i etterforskningen som har svekket mistanken om at skadene er påført ved vold, sier politiadvokat Walla.

Sakkyndig

Det er rettsoppnevnt en sakkyndig i saken, og han avga sin rapport i april.

-Rapporten konkluderer med at skadene som er funnet skyldes vold mot barnet. Den sakkyndige uttaler også at det kan utelukkes at skadene skyldes andre sykdomstiltstander, men ut over dette vil jeg ikke si noe om innholdet i rapporten, sier Walla.

Barnets foreldre, som er mistenkt i saken, erkjenner i følge politiet ingen straffskyld.

-De mistenkte benekter at de har utøvd vold mot barnet, sier Walla.

Sluttfasen

Politiet antar å være i en sluttfase i etterforskningen, men kan ennå ikke si noe sikkert om når den kan avsluttes.

Dagbladet har vært i kontakt med de voldsmistenkte foreldrene i Bodø, men de ønsker foreløpig ikke å gå ut med sin versjon av saken.

-Vi vil bare si så mye som at vi mener å kunne bevise vår uskyld, og at vi er rystet over den behandling vi og vår datter har fått i denne saken. Her er det begått stor urett, sier foreldrene.

De opplyser at de har tatt kontakt med en professor i Australia, som nå er i ferd med å utarbeide en rapport om deres sak.

-Hun har i mange år forsket på det aktuelle «shaken baby»-syndromet i forhold til trippelvaksiner, så vi venter nå i spenning på hennes konklusjoner. Vi regner med at rapporten foreligger i slutten av juli, sier foreldrene.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!