Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Terrorangrepet i Berlin:

Mistenkt gjerningsmann (23) løslatt

Melder flere nyhetsbyråer.

ANTATT GJERNINGSMANN: Her blir mannen, som politiet trodde sto bak terrorangrepet, ført bort av politiet i Berlin. Video: Reuters Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I går ble en mann pågrepet etter terrorangrepet mot et julemarked vest i Berlin.

IKKE REDD: Folkene vi traff i Berlin nekter å la frykten styre dem i hverdagen. Video: Per Ervland / Dagbladet Vis mer

Mannen, som skal være en 23 år gammel pakistansk asylsøker, er nå løslatt.

Det melder flere nyhetsbyråer, blant annet AFP og Reuters.

- Foreløpig etterforskning viser at den siktede ikke lenger er mistenkt i saken, sier påtaleadvokaten i saken i en uttalelse ifølge Reuters.

«Naved B»

I en uttalelse forteller politiet at den tidligere siktede i saken har vært i flere avhør. I avhørene avviser 23-åringen å ha noe som helst med angrepet å gjøre. For politiet har det vært vanskelig å bevise at den mistenke var i førerhuset på lastebilen ved hjelp av øyevitner, skriver Reuters.

I går gikk politiet ut med navnet på mannen de trodde utførte angrepet.

Ifølge det tyske nyhetsbyrået DPA har kilder i det tyske sikkerhetspolitiet bekreftet at 23 år gamle «Naved B» er mistenkt for terroren i Berlin. Han hadde to identiteter.

Tolv drept

Det var rundt klokka 20.00 i går kveld at en polskregistrert lastebil kjørte inn i en folkemengde som besøkte julemarkedet. Tolv personer ble drept, og 48 personer ble skadd i angrepet.

Tidligere i dag orienterte påtaleadvokaten i saken, Peter Frank, om status på etterforskningen.

Foreløpig vet ikke politiet om det er en eller flere gjerningspersoner som står bak angrepet. De vet heller ikke om den eller de gjerningspersonene har fått hjelp i for eksempel planleggingen av angrepet.

Politiet i Berlin har høynet sikkerheten etter terrorangrepet.

- Den egentlige gjerningsmannen er bevæpnet, fortsatt på frifot og kan gjøre ny skade, sa en politikilde til avisa Die Welt tidligere i dag.

Fra Italia til Berlin

En av de drepte i angrepet var den polske sjåføren av lastebilen. Eieren av det polske selskapet Ustugi Transportowe som eier lastebilen, sier derimot at lastebilen var på vei fra Italia til Berlin lastet med stålbjelker.

Ifølge AFP var selskapet som eier lastebilen i kontakt med den polske sjåføren mellom klokken 15 og 16 mandag, men etter det mistet de all kontakt.

Transportselskapets eier Ariel Zurawski er også fetteren til den omkomne sjåføren, og han avviser at han kan ha hatt noe med den angivelige terroraksjonen å gjøre.

- Jeg har kjent ham siden jeg var en liten gutt. Jeg kan gå god for ham, sier han til AFP.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling