Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kjørte lastebil gjennom folkemengde i Stockholm sentrum

Mistenkt gjerningsmann (38) gjemte seg blant pendlere

To minutter etter angrepet ble han fanget på overvåkningsbilder på undergrunnen. 

FANGET PÅ KAMERA: Dette skal være 38-åringen politiet pågrep i Märsta etter å ha frigitt dette bildet. Foto: AFP PHOTO / STOCKHOLM POLICE / NTB Scanpix
FANGET PÅ KAMERA: Dette skal være 38-åringen politiet pågrep i Märsta etter å ha frigitt dette bildet. Foto: AFP PHOTO / STOCKHOLM POLICE / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den terrormistenkte, angivelig 38 år og usbeker, skal bare få minutter etter angrepet med lastebil i Drottninggatan i Stockholm sentrum i går, ha blitt fanget på overvåkningskameraer på T-banen.

Det skriver den svenske avisa Expressen.

Til fots

Politiet mener de har pågrepet mannen på bildet, etter at han klokka 14.53 kjørte en kapret lastebil i høy hastighet gjennom den travle handlegata og deretter krasjet bilen inn i varehuset Åhlens.

Fire personer ble drept og 15 personer skadd. Ni personer er fortsatt på sykehuset lørdag morgen, ifølge svenske myndigheter. Én av dem er et barn.

LØPER: Et overvåkingskamera fanget øyeblikket der flere personer løper for livet da lastebilen i Stockholm kommer i full fart ned Drottninggatan i Stockholm. Video: Expressen Vis mer

I kaoset som oppsto etter at han krasjet lastebilen, klarte han å rømme fra stedet, skriver avisa. Bildene som politiet seinere brukte til å etterlyse ham, skal ha blitt tatt i T-banesystemet klokka 14.55 - altså to minutter seinere.

Da skal han ha vært på vei ned en rulletrapp, før han skal ha gått til fots til en annen del av stasjonen.

Satt seg på toget

Deretter skal han ha blitt fanget på overvåkningskameraer da han gikk opp en annen rulletrapp, på vei ut. Her skal han ifølge kilder til Expressen ha kommet seg på Arlanda Express til Märsta, om lag 40 minutter nord for Drottningsgatan, der han ble pågrepet.

På en pressekonferanse fredag kveld opplyste politiet at han ble observert på en butikk i Märsta, før han ble pågrepet et stykke unna. Han skal ha innrømmet å stå bak angrepet.

Dagbladet var på stedet i går kveld, og møtte Jamshid Jamshidi, som sier han var vitne til en stor politiinnsats på stedet, hvor det svenske politiets nasjonale innsatsstyrke medvirket. Jamshidi var ikke vitne til selve pågripelsen.

- Jeg kom hit rett etter at han ble pågrepet, sa han, og pekte på noen hjulspor i grøfta.

Nok en person pågrepet

Det skal ha vært minst ti politibiler tilstede og flere hundepatruljer.

Den svenske nasjonale innsatsstyrken skal også ha pågrepet en ung mann i Hjulstad, nordvest for Stockholm sentrum. Ifølge SVT er det en kobling mellom denne mannen og 38-åringen som skal ha erkjent skyld for angrepet.

Live-published photos and videos via Shootitlive