Mistenkt gjerningsmann i journalistdrap døde etter å ha skutt seg selv

Skjøt og drepte to på direktesendt TV - la selv ut video av drapene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): De to journalistene Alison Parker (24) og Adam Ward (27) i TV-kanalen WDBJ7 ble skutt og drept på direktesendt TV ved Bridgewater Plaza i delstaten Virginia i dag.

17.49 i ettermiddag melder kanalen WDBJ7 at den mistenkte, identifisert som Vester Lee Flanagan (41) - på lufta brukte han navnet Bryce Williams - har skutt seg selv.

Virginia-politiet opplyser at mannen ble bekreftet død klokka 19.26 i kveld, skriver Washington Post som siterer Brian Moran i delstatsmyndighetene.

Sheriffen i Franklin county, Bill Overton, bekrefter på kveldens pressekonferansen at den mistenkte Vester Lee Flanagan ble bekreftet død på sykehus rundt 19.30, som følge av et selvpåført skudd.

Omkring 20 minutter etter at meldingen om at den mistenkte var skutt kom, melder WDBJ7 at den mistenkte ikke var død. Han hadde da fortsatt puls og var livstruende skadd, opplyser politiet til kanalen. Omkring et kvarter før delstatspolitiet i Virginia holdt sin pressekonferanse i kveld, meldte Washington Post at mannen var bekreftet død.

Flanagan ble pågrepet da politiet oppdaget mistenktes bil og han kjørte utfor.

- Han nektet å stoppe kjøretøyet og kjørte vekk fra betjenten. Minutter seinere kjørte bilen av veien og krasjet. Betjentene gikk mot bilen og fant den mannlige sjåføren med et skuddsår. Han blir fraktet til et nærliggende sykehus, der han skal behandles for livstruende skader, skriver Virginia State Police på Facebook.

Kvinnen som ble intervjuet ble skutt, og skal nå være i stabil tilstand etter operasjon, skriver CNN.

Konfrontert av politi CNN melder at mannen skjøt seg selv da ble konfrontert av politi. Opplysningene bekreftes siden av den lokale sheriffen, og den mistenkte skal ha skutt seg selv på motorvei 66 etter en politijakt.

Virginia-guvernør Terry McAuliffe uttalte til Washington Top News i dag at de tror det var en misfornøyd tidligere ansatt som skjøt og drepte de to journalistene.

Politiet har i ettermiddag frigitt navn av den mistenkte, og gjerningsmannen har lagt ut en video av drapene på både Facebook og Twitter.

Ifølge direktør i WDBJ7, Jeff Marks, jobbet Flanagan i kanalen for inntil to år siden, skriver CNN. Han skal ha jobbet i kanalen i rundt et år.

Temperament Marks har videre sagt at han ikke vet om han vil at mistenkte skal leve eller død. Han forteller at Flanagan var ulykkelig og vanskelig å jobbe. Han fikk sparken etter flere hendelser med sinne, sier han ifølge AP.

Han sier videre at Flanagan ikke tok sparkingen bra, og måtte bli eskortert ut av bygningen av politi.

Flanagan skal også tidligere ha saksøkt en arbeidsgiver.

Filmet drapene Drapsmannen la også ut to videoer som viser drapet på Facebook og Twitter onsdag.

IDENTIFISERT: Politiet har identifisert den mistenkte gjerningsmannen som Vester Lee Flanigan,han var også kjent som Bryce Williams, og brukte dette navnet da han jobbet i den samme kanalen som de to drepte journalistene. Foto: POLARIS/NTB scanpix
IDENTIFISERT: Politiet har identifisert den mistenkte gjerningsmannen som Vester Lee Flanigan,han var også kjent som Bryce Williams, og brukte dette navnet da han jobbet i den samme kanalen som de to drepte journalistene. Foto: POLARIS/NTB scanpix Vis mer

Begge kontoene til den mistenkte mannen er suspendert, og videoene er tatt ned.

Videoen ble publisert rundt 17.15 norsk tid på Facebook, og er 56 sekunder lang.

Klippet viser at mannen går mot kameramannen, journalisten og intervjuobjektet. Han retter håndvåpenet mot Alison Parker noen sekunder - uten at noen av de tre tilsynelatende merker det - før han tar den ned igjen. Så tar han nok en gang opp pistolen og løsner flere skudd. Han sikter mot Parker, som løper vekk.

Deretter blir bildet svart, før videoen kuttes.

Han la også ut flere meldinger på Twitter der han anklager Parker for rasisme.

Nyhetskanalen ABC News en 23-siders manifest på faks, som de nå har overlevert til politiet.

Saken oppdateres

SKUTT OG DREPT: Alison Parker (24) og Adam Ward (27). Foto: EPA/WDBJ7/NTB scanpix
SKUTT OG DREPT: Alison Parker (24) og Adam Ward (27). Foto: EPA/WDBJ7/NTB scanpix Vis mer