Mistenkt i bombe-angrep utlevert til Kenya

Pakistansk etterretning har pågrepet en arabisk mann, og utlevert ham til Kenya for hans angivelige rolle i bombeangrepene mot de amerikanske ambassadene i Kenya og Tanzania, opplyser pakistanske myndigheter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Utenriksdepartementet i Islamabad bekrefter at den mistenkte Mohammad Sadik Howaida ble arrestert da han kom med fly til Pakistan fra Nairobi 7. august, samme dag som bombene eksploderte.

Sadik Howaida ble avhørt, og pakistansk politi hevder å ha fått bekreftet at han var innblandet i terror-aksjonen. Han ble derfor sendt tilbake til Nairobi og overlatt til kenyanske myndigheter, ble det opplyst søndag.

Innrømmet?

Ifølge Washington Post skal mannen ha innrømmet å ha tatt del i bombeaksjonen etter «intenst avhør».

Amerikanske sikkerhetskilder sier til avisen at det er for tidlig å trekke noen konklusjoner og uttrykker skepsis overfor pakistansk politis avhørsmetoder.

New York Times skrev søndag at amerikanske etterforskere hadde informasjon som «med forbehold» knytter den saudiarabiske terror-gudfaren Osama bin Laden til bombeaksjonene.

Øyenvitne

Det er uklart hva slags informasjon det er snakk om, men den amerikanske avisen Newsday skrev søndag at et øyenvitne hadde identifisert en av bin Ladens ansatte i den lastebilen som fraktet bomben til ambassaden i Nairobi.

Bin Laden, som er mangemillionær, skal drive et bygningsfirma i den kenyanske hovedstaden.

Øyenvitnet var en av to privat ansatte sikkerhetsvakter ved ambassaden som overlevde eksplosjonen.

Det var ikke klart hvorvidt den utpekte mannen var identisk med han som ble utlevert fra Pakistan til Kenya.

247 mennesker mistet livet i bombeangrepet i Nairobi, mens ti personer ble drept i en tilsvarende eksplosjon i Dar-es-Salaam. Over 5.000 ble såret i angrepene.

(NTB)