Skutt og skadd under pågripelsen

– Mistenkt i gassflaskesaken har sverget IS-troskap

Seks gassflasker funnet i en bil i Paris.

- SVERGER IS-TROSKAP: Seks gassflasker ble funnet i en bil i Paris i går. En av de mistenkte skal sverge troskap til IS. Foto: AFP/ GEOFFROY VAN DER HASSELT
- SVERGER IS-TROSKAP: Seks gassflasker ble funnet i en bil i Paris i går. En av de mistenkte skal sverge troskap til IS. Foto: AFP/ GEOFFROY VAN DER HASSELT Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En av kvinnene som er pågrepet i tilknytning til funnet av en bil med seks gassflasker i en bil i Paris, har sverget troskap til IS, ifølge kilder med tilknytning til etterforskningen.

Kvinnen ble skutt og skadd under pågripelsen torsdag kveld etter å ha skadd en politimann med kniv, ifølge et vitne. Hun ble pågrepet sammen med to andre unge kvinner, og til sammen er sju personer nå i varetekt i forbindelse med saken.

De tre kvinnene på 39, 23 og 19 år «forberedte nye voldelige og nært forestående aksjoner», ifølge innenriksminister Bernard Cazeneuve.

En 34 år gammel mann og en 29 år gammel kvinne ble pågrepet tirsdag og har ifølge fransk politi tilknytning til et radikalt islamistmiljø.

Mannens bror og hans kjæreste, begge 26 år gamle, ble pågrepet nær Montargis, cirka 110 kilometer sør for Paris, natt til torsdag.

Søstre

De tre kvinnene ble pågrepet i Boussy-Saint-Antoine sør for Paris torsdag kveld, opplyser franske myndigheter.

To av de pågrepne kvinnene er døtre av mannen som eide bilen gassflaskene ble funnet i. Bileieren har også vært inne til avhør, men er ikke satt i varetekt.

Ingen bombe

De seks gassflaskene ble funnet i en gammel Peugeot 607, som sto parkert uten skilter nær Notre-Dame-katedralen. Gassflaskene var imidlertid ikke koblet til noen detonator og det var derfor ikke snakk om en bombe.

I bilen ble det også funnet en bok med notater skrevet på arabisk, men det er uklart om denne knytter noen av de pågrepne til ytterliggående islamistgrupper som IS.

Franske myndigheter er i høy beredskap på grunn av trusselbildet i landet.

Statsminister Manuel Valls gjentok tidligere i uka på fransk TV at «terrortrusselen mot Frankrike aldri har vært så stor». (NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer