FORSVUNNET: Maelys de Araujo (9) forsvant sportløst fra en bryllupsfest natt til søndag. Nå hevder en mistenkt at hun befant seg i bilen hans før hun ble kidnappet. Foto: AFP PHOTO / PHILIPPE DESMAZES / NTB Scanpix
FORSVUNNET: Maelys de Araujo (9) forsvant sportløst fra en bryllupsfest natt til søndag. Nå hevder en mistenkt at hun befant seg i bilen hans før hun ble kidnappet. Foto: AFP PHOTO / PHILIPPE DESMAZES / NTB ScanpixVis mer

Maelys de Araujo- forsvunnet

Mistenkt innrømmer at savnede Maelys oppholdt seg i bilen hans før hun forsvant

Den 34 år gamle mannen som er siktet for kidnappingen av Maelys de Araujo (9) har fortalt politiet at jenta befant seg i bilen hans før hun forsvant, men nekter straffeskyld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Maelys de Araujo, som ble kidnappet fra et bryllup i de franske Alpene natt til søndag 27. august er fremdeles savnet.

Nå innrømmer siktede i saken at hun skal ha oppholdt seg i bilen hans før hun ble kidnappet. Han nekter likevel å ha noe å gjøre med jentas forsvinning. Det sier mannens advokat, ifølge AFP.

Varetektsfengslet

34-åringen ble varetektsfengslet en uke etter at de Araujo forsvant fra landsbyen Pont-de-Beauvoisin i Frankrike, mistenkt for å ha kidnappet jenta.

Mannen var ifølge det franske nyhetsbyrået gjest i bryllupet som de Araujo forsvant fra, og det er funnet DNA som stemmer overens med hennes i bilen hans. Bilen var parkert ved samfunnshuset der bryllupet ble holdt.

Gikk inn i bilen

- Maelys og en liten gutt krabbet inn i baksetet på bilen for å se om [den mistenktes] hund var i bagasjerommet, sier Bernard Meraud, den mistenktes advokat.

Meraud sier at klienten hans anerkjenner at DNAet hennes ble funnet i bilen, men avviser å ha kidnappet henne. Advokaten sier også at det er funnet spor av både hans og hennes DNA på bilens dashbord, noe som kan tyde på at noen som har vært i kontakt med henne kan ha overført DNAet til kjøretøyet.

Barnet kan også ha klatret inn i bilen uten at den mistenkte har vært klar over det fordi vinduene var nede i løpet av bryllupseremonien, sier advokaten til AFP.

- En god gutt

Til Frankrikes RTL radio sier den mistenktes mor at sønnen hennes er uskyldig.

- Han er en god gutt, og han ville ikke skadet en sjel.

Ifølge Fransk inforadio er den mistenkte en tidligere soldat som bor med foreldrene sine. Politiet ble oppmerksom på ham da han forlot festen innenfor tidsrammen de Araujo forsvant.

Politiet fant det også mistenkelig at han vasket bilen sin dagen etter bryllupet. Meraud sier til AFP at klienten vasket bilen for å klargjøre den for salg. På lørdag ble han igjen arrestert på grunnlag av nye funn i saken.

Politiet har intervjuet 250 stykker siden søndag, inkludert majoriteten av de 180 gjestene som deltok i bryllupet.

Omfattende søk

Dagbladet har tidligere omtalt saken om den ni år gamle jenta som forsvant klokken tre natt til søndag i forrige uke. Bryllupsfesten var i ferd med å ebbe ut da det ble informert om at de Arujo var forsvunnet. Det var starten på det som nå har blitt en massiv leteaksjon i landsbyen med i underkant av 4000 innbyggere.

- Det var grusomt. Først trodde vi at hun hadde sovnet i et hjørne etter å ha lekt gjemsel eller noe slikt. Da vi ikke fant henne etter en time, kontaktet vi politiet, forteller en av bryllupsgjestene til franske Le Parisien.

Jentas forsvinning har dominert overskriftene i franske medier den siste uken. Politihunder har søkt området, men mistet sporet av henne i parken i nærheten av lokalet. Politiet frykter derfor at hun ble fraktet bort i en bil.

Redningsgrupper har gjort omfattende søk i skogene, innsjøene 50 kilometer nord for Grenoble uten å finne spor av de Araujo. På lørdag organiserte også flere hundre innbyggere en leteaksjon uten hell.

Bortføring

Etterforskerne mener at det for hver time som går er mer sannsynlig at den lille jenta har blitt bortført, enn at hun har vært involvert i en ulykke eller stukket av. Likevel sa politiadvokat Dietlin Baudoin på en pressekonferanse at det er «for tidlig å trekke konklusjoner», men at de ikke kan utelukke at noen har tatt jenta.

- Med tanke på hvor lenge det er siden Maelys forsvant, og alle ressursene som har blitt satt inn i søket, kan vi ikke lenger utelukke at det har skjedd noe kriminelt, sier han.