Alpedrapene:

Mistenkt kan gi nye ledetråder til Maelys' (9) forsvinning

Den siktede i alpedrapene er også mistenkt for kidnappingen av Maelys de Araujo, som forsvant fra en bryllupsfest i de franske Alpene i august.

NYE SPOR: Den 30. august søkte det franske militæret etter savnede Maelys de Araujo (9). Nå kan etterforskningen av alpedrapene gi nye ledetråder til kidnappingen. Foto: Philippe Desmazes / AP / NTB Scanpix
NYE SPOR: Den 30. august søkte det franske militæret etter savnede Maelys de Araujo (9). Nå kan etterforskningen av alpedrapene gi nye ledetråder til kidnappingen. Foto: Philippe Desmazes / AP / NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fransk politi etterforsker en uoppklart drapssak fra Alpene i september 2012 der en britisk mann, kona og svigermoren hans ble skutt og drept. Det skriver BBC.

Likene av familien og en forbipasserende syklist ble funnet i en avsidesliggende gate i Chevaline, nær Annecysjøen i Sørøst-Frankrike, åtte timer etter hendelsestidspunktet.

Parets to døtre på sju og åtte år overlevde episoden, men mens den åtte år gamle jenta ble funnet under liket av moren, led sjuåringen av alvorlige hodeskader etter å ha blitt slått og skutt.

Kan gi nye opplysninger

Etterforskningen av drapet på Saad al-Hilli, Iqbal al-Hilli og moren Suhaila al-Allaf kan ifølge politiet gi nye opplysninger i to andre saker. En av dem er drapet på en soldat. Den andre kidnappingen av ni år gamle Maelys de Araujo.

Grunnen er at den 34 år gamle tidligere soldaten som etterforskes for drapene, også er hovedmistenkt i de to ytterligere sakene. Mannen har vært varetektsfengslet siden september, mistenkt for å være delaktig i Araujos forsvinning. Han er siktet for å ha kidnappet jenta, noe han benekter å ha gjort.

Etterforsker forsvinningene

SØKER: 60 politimenn hjalp det franske militæret i søken etter Araujo. Foto: Philippe Desmazes / AP / NTB Scanpix
SØKER: 60 politimenn hjalp det franske militæret i søken etter Araujo. Foto: Philippe Desmazes / AP / NTB Scanpix Vis mer

- Vi skal gå igjennom alle de forstyrrende forsvinningene som har funnet sted i regionen, sier aktor i kommunen Chambéry.

Selv om han ikke spesifiserer hvilke saker han vil etterforske nærmere, er det nok å ta av. En 24 år gammel belgisk innbygger ved navn Adriaen Mourial forsvant nær Annecysjøen i Juli. I 2011 og 2012 forsvant Jean-Christophe Morin og Ahmed Hamad.

Dagbladet har tidligere omtalt saken om kidnappingen av Araujo, som nå også etterforskes av politiet. Jenta ble sist sett i et bryllup i de franske Alpene den 27. august i år. Et bryllup den siktede også gjestet.

Den siktede innrømmer at jenta skal ha oppholdt seg i bilen hans før hun forsvant, og det er funnet DNA som stemmer overens med hennes i bilen hans.

Den siktedes advokat, Bernard Meraud, sier at klienten hans anerkjenner at DNAet hennes ble funnet i bilen, men avviser å ha kidnappet henne. Advokaten sier også at det er funnet spor av både hans og hennes DNA på bilens dashbord, noe som kan tyde på at noen som har vært i kontakt med henne kan ha overført DNAet til kjøretøyet.

- Maelys og en liten gutt krabbet inn i baksetet på bilen for å se om [den mistenktes] hund var i bagasjerommet, sier Bernard Meraud, den mistenktes advokat.

Den siktede skal ha forlatt festen i tidsrommet da jenta forsvant.