Sør Afrika:

Mistenkt krypskytter drept av elefanter

En person er arrestert, mens en annen skal ha blitt drept etter å ha truffet på en flokk elefanter i Kruger nasjonalpark i Sør-Afrika.

DØDSFALL: Elefanter avbildet i Kruger nasjonalpark i august 2020. Foto: AP Photo/Jerome Delay, File
DØDSFALL: Elefanter avbildet i Kruger nasjonalpark i august 2020. Foto: AP Photo/Jerome Delay, File Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er nasjonalparken selv som har sluppet en pressemelding hvor de skriver at en person, som de mistenker for å være krypskytter, har blitt drept av elefanter.

En krypskytter er en person som driver ulovlig jakt.

En annen person, som var sammen med den avdøde er arrestert. Det skal også ha vært en til sammen med de to.

Nasjonalparken skriver at de ble oppdaget av vakter, og forsøkte å komme seg unna.

- Den arresterte har informert om at de møtte på en flokk elefanter da de skulle rømme, og at han ikke var sikker på om kompanjongen kom seg unna, står det i pressemeldingen.

HENDA I VÆRET: Den russiske Instagram-modellen Alesya Kafelnikova måtte legge seg flat etter et mislykket stunt med en utrydningstruet sumatrisk elefant. Vis mer

Det klarte han ikke. Nasjonalparken skriver at mannen ble funnet av en vakt, trampet i hjel av elefantene.

Kruger nasjonalpark er en av Afrikas største nasjonalparker, og har en høy andel ville dyr, som blant annet inneholder løver, leoparder, neshorn og elefanter.

Nasjonalparksjef Gareth Coleman tar i pressemeldingen et oppgjør med krypskyttere. Nasjonalparken har hatt problemer med krypskyttere. De hadde i 2015 besøk av Prins Harry, som selv fikk se restene etter et neshorn som hadde blitt drept av en krypskytter.

- Arbeidet mot krypskyttere er alles ansvar. Det truer jobben til mange, ødelegger familier, og tar opp tid og ressurser som kunne gått til andre ting, sier Coleman.

Tor Bowling har tydeligvis vært ute en vinternatt før, skal man tro reaksjonen da han ble angrepet av en elefant i jungelen. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer