Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Badstue-dødsfallene:

Mistenkt kvinne: - De fant mitt DNA under min venns negler

To menn ble funnet døde i hennes badstue. Kvinnen har status som mistenkt i den ene saken.

PÅ GÅRD: Det ble funnet to menn i badstuen på gården til kvinnen. Politiet etterforsker det siste dødsfallet, hvor kvinnen har status som mistenkt. Foto : Ine Rossebø Knudsen / Haugesunds Avis
PÅ GÅRD: Det ble funnet to menn i badstuen på gården til kvinnen. Politiet etterforsker det siste dødsfallet, hvor kvinnen har status som mistenkt. Foto : Ine Rossebø Knudsen / Haugesunds Avis Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet/Haugesunds Avis): Den tyske kvinnen i 50-åra, som på kort tid har funnet to menn døde i sin badstue, forteller at politiet fant hennes DNA under en av de avdøde mennenes negler.

- Jeg har tatt DNA-prøve og avgitt fingeravtrykk. De fant mitt DNA under min venns negler, og jeg vet at jeg er mistenkt i saken, sier kvinnen.

Politiet har bekrefter at kvinnen har status som mistenkt i forbindelse med det siste dødsfallet, men vil ikke kommentere DNA-påstanden.

- Vi kan ikke kommentere dette når saken er under etterforskning, sier Hilde Fløysvik, kommunikasjonsrådgiver i Sør-Vest politidistrikt, til Dagbladet.

Den mistenkte kvinnen forklarer DNA-funnet med at mannen hadde smurt henne på ryggen dagen før han døde.

Døde i badstua

I løpet av ett år fant hun to menn døde i sin egen badstue. I juli 2016 fant hun ektemannen (35). Nøyaktig ett år seinere fant hun vennen, som bodde sammen med henne, død i samme badstua.

Dødsfallet i 2016 er henlagt av politiet, mens dødsfallet i 2017 etterforskes som mistenkelig.

- Sommeren 2016 drev jeg en kafé. Da jeg kom hjem fant jeg mannen min liggende død på benken i badstua. Kullet i badstuovnen var hvitt, så han hadde ligget en stund, forteller kvinnen.

Hun hevder av mannen lenge hadde slitt med psykiske problemer.

FUNNET: De to mennene ble funnet døde i denne badstuen, med ett års mellomrom. Inneriøret i badstuen er nå revet. Foto: Ine Rossebø Knudsen / Haugesunds Avis
FUNNET: De to mennene ble funnet døde i denne badstuen, med ett års mellomrom. Inneriøret i badstuen er nå revet. Foto: Ine Rossebø Knudsen / Haugesunds Avis Vis mer

Etter dødsfallet prøvde hun å få livet til å gå videre. En nær venn gjennom 30 år flyttet inn på gården. De ble ikke kjærester, men hadde et intimt forhold. Mannen, flyttet inn på gården for å hjelpe henne med den daglige driften. De hadde tolv hester, hunder og katter. Men også juli dette året skjer det noe fatalt.

- En morgen jeg våkner, er han ikke der. Jeg står opp og lager kaffe. Jeg roper på han, uten å få svar og tenker at han er ute og ser etter hestene. I det jeg ser ut oppdager jeg at hoveddøra til badstua står åpen, sier hun og fortsetter:

- Jeg løper inn og finner ham død, liggende på akkurat samme måte som ektemannen min gjorde ett år tidligere. Kullet i badstuovnen var fortsatt rødglødende. Etter dette er det lite jeg husker, men jeg ringte sønnen min og han tilkalte politiet.

Avhørt i ti timer

Selv ble kvinnen tatt med til politistasjonen for avhør. Hun forteller at politiet tok telefonen og PC-en hennes og at hun ble avhørt i rundt ti timer. Hun forteller at politiet har tatt DNA-prøver og at hun tidligere denne uka igjen måtte til politiet for å avgi fingeravtrykk.

Hun hevder at begge mennene ble obdusert, og at de begge døde av kullosforgiftning fra badstuovnen. Kvinnen hevder videre selv at det ikke har skjedd noe kriminelt i forbindelse med dødsfallene.

Kvinnen har engasjert advokat Patrick Lundevall-Unger. Han har tidligere kritisert politiet og mener kvinnen ikke har fått opplyst hvilke rettigheter hun har i saken.

- Jeg mener hun skulle ha hatt mulighet til å ha advokat til stede under avhørene, sier Lundevall-Unger.

- Hvordan jobber dere videre med dette?

- Jeg kommer til å ettergå måten hun er behandlet av politiet, sier Lundevall-Unger.

Han ønsker ikke å kommentere kvinnens status som mistenkt eller DNA-funnet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling