Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mistenkt norsk terrorist til Dagbladet: - Jeg har ikke drept noen

Knyttes til Paris-terror i 1982.

- JEG HAR IKKE DREPT NOEN: Franske myndigheter mener at en 56-åring bosatt i Skien er identisk med en av de tre etterlyste etter den blodige terroraksjonen mot en jødisk kafé i Paris i 1982, der seks mennesker mistet livet. - Jeg har ikke drept noen, sier mannen selv. Foto: AFP / NTB scanpix
- JEG HAR IKKE DREPT NOEN: Franske myndigheter mener at en 56-åring bosatt i Skien er identisk med en av de tre etterlyste etter den blodige terroraksjonen mot en jødisk kafé i Paris i 1982, der seks mennesker mistet livet. - Jeg har ikke drept noen, sier mannen selv. Foto: AFP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Franske myndigheter mener at en 56-åring bosatt i Skien er identisk med en av de tre etterlyste etter den blodige terroraksjonen mot en jødisk kafé i Paris i 1982, der seks mennesker mistet livet.

- Vi er blitt rådet av vår advokat Ole-Martin Meland til ikke å si noe, sier den etterlyste 56-åringens norske kone til Dagbladet.

Dagbladet fikk i ettermiddag telefonisk kontakt med kvinne som er gift med mannen franske myndigheter mener var med på terrorattentatet i paris i 1982.

- Min mann har aldri drept noen. Før han kom til Norge var han Yasser Arafats høyre hånd, og Arafat var en ikkevoldelig mann som var mot drap, sier kvinnen til Dagbladet.

- Jeg har ikke drept noen Etter at kvinnene har fastslått at ektemannen ikke har noe med terrorattentatet å gjøre, sier den etterlyste mannen:

-Jeg har ikke drept noen! Og jeg har aldri vært i Paris, sier den etterlyste mannen, mens han står ved siden av kvinnen som snakker med Dagbladet i telefonen.

- Kan vi sitere mannen din på det?

- Ja, men vår advokat er opptatt i dag, og vi har fra hans kontor blitt rådet om ikke å si noe til noen. Men du kan sitere mannen min på akkurat det. Han sier at ikke har drept noen, sier kona til den etterlyste mannen.

- Arafats høyre hånd - Fikk ektemannen din oppholdstillatelse i Norge etter Oslo-avtalen mellom Israel og Palestina?

-Det har vi ingen kommentarer til. Det eneste jeg vil si er at han aldri har drept noen. Han var Yasser Arafats høyre hånd, før han kom til Norge, sier kona til mannen franske myndigheter mener er en livsfarlig terrorist:

En 56 år gammel palestiner med norsk statsborgerskap, som ifølge etterlysningen fransk politi har sendt ut, var med og drepte seks mennesker under en blodig terrorattentat i Paris i 1982.

Over 20 mennesker ble også skadet da terrorister slo til mot den jødiske restauranten JO Goldberg i den franske hovedstaden.

- Vi skal møte advokat Ole-Martin Meland i morgen, sier mannens norske kone til Dagbladet.

Etterlyst Flere kilder bekrefter overfor Dagbladet at franske myndigheter i en periode skal ha ment at 56-åringen som er bosatt i Skien er identisk med en av de tre etterlyste etter den blodige terroraksjonen mot en jødisk kafé i Paris i 1982, der seks mennesker mistet livet.

Det ble i dag kjent at en 56-åring, som Dagbladet får bekreftet at i en årrekke har hatt norsk statsborgerskap og folkeregistrert adresse i Skien, knyttes til terrorangrepet. Fransk etterretning har siden 1982 drevet en intens klappjakt på terroristene, men først for noen måneder siden skal de ha kommet på sporet etter de tre etterlyste.

- Denne saken kan vi ikke kommentere. Alle henvendelser må gjøres til Politiets sikkerhetstjeneste, sier jourhavende politijurist Guro Siljan ved Telemark politidistrikt til Dagbladet.

Straffedømt 56-åringen er straffedømt i Norge flere ganger, og har også vært involvert i også andre episoder der politiet har måttet rykke ut.

- Har PST vært kjent med etterlysningen av mannen?

- Nei, sier informasjonssjef Martin Bernsen i PST til Dagbladet.

- Har PST vært klar over at fransk politi og etterretning har jaktet på en mann med norsk statsborgerskap?

- Det har vi ingen kommentarer til, sier Bernsen.

Naboklager Dagbladet er kjent med at flere av naboene til mannen, gjentatte ganger, har kontaktet politiet i Skien fordi de har fryktet at mannen har utgjort en fare for nabolaget.

Naboer forteller til Dagbladet at en rekke av Skiens tyngste narkotikamisbrukere har fartet inn og ut av mannens bopel i Skien. Det har ofte vært slåssing og håndgemeng, forteller naboer til Dagbladet.

Da 56-åringen kom til Norge i 1991, skal han ha oppgitt tilknytning til den syriske fløyen av Palestinas Frigjøringsorganisasjon (PLO).

Dette var trolig det som het Palestinas Frigjøringshær (PLA), som besto av palestinske flyktninger i Syria - men som var under full kontroll av regimet til daværende president, Hafez al-Assad, far til dagens president.
 

SEKS DREPT: Slik så det ut inne i kafeen etter angrepet. Foto: AFP / NTB scanpix
SEKS DREPT: Slik så det ut inne i kafeen etter angrepet. Foto: AFP / NTB scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling