Mistenkt pilot (34) pågrepet ved Stockholm

Skal ha fløyet helikopteret som ble brukt under verdisentralranet i Västberga. Nekter all skyld.

RANSAKING: Politietterforskere låser seg inn hjemme hos 34-åringen som mistenkes for å ha fløyet helikopteret under ranet i Västberga onsdag (t.h.). Foto: SUVAD MRKONJIC (ransakingen), BJÖRN LOCKSTRÖM (helikopteret)/EXPRESSEN
RANSAKING: Politietterforskere låser seg inn hjemme hos 34-åringen som mistenkes for å ha fløyet helikopteret under ranet i Västberga onsdag (t.h.). Foto: SUVAD MRKONJIC (ransakingen), BJÖRN LOCKSTRÖM (helikopteret)/EXPRESSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): En 34-årig mann er pågrepet, mistenkt for å ha fløyet helikopteret som ble brukt under sjokkranet i Sverige onsdag, melder Expressen. Mannen skal være en erfaren pilot og eier sitt eget helikopter.

Det svenske politiet gjennomsøker i ettermiddag mannens hjem nord for Stockholm. Piloten selv sitter i arresten i påvente av avhør.

Stjerneadvokat
34-åringen har fått den svenske stjerneadvokaten Leif Silbersky som forsvarer.

- Min klient nekter enhver befatning med ranet, både direkte og indirekte, sier Silbersky, som er kjent fra store kriminalsaker som Engla-drapet, til Aftonbladet.

Mannen er en av flere som i dag er tatt i forbindelse med ranet av G4S' verdisentral i Västberga. De pågrepne er siktet for grovt ran samt medvirkning til grovt ran.

Ranet kan ha gitt et utbytte på flere hundre millioner svenske kroner.

- Ikke dramatikk
- Pågripelsene har gått rolig for seg, i regi av den nasjonale innsatsstyrken, sier Arne Andersson, operativ leder for Rikskriminalen (svenske Kripos) til Expressen.

Alle de pågrepne er arrestert i Stockholms-området.

- Det er fremragende politiarbeid som har ført fram til pågripelsene, sier Andersson.

Han opplyser at politiet er rimelig sikre på at de pågrepne faktisk har hatt befatning med ranet. Han avviser imidlertid at flere arrestasjoner er nær forestående.

- Fra Balkan
Expressen mener å vite at den mistenkte piloten kommer fra Balkan og er fetter av en vanekriminell som tidligere er dømt for flere grove forbrytelser i Sverige.

I tillegg til å fly helikopteret under den uhyre krevende operasjonen skal han også ha ordnet med husrom og våpen til de andre som deltok.

Politiet har fått flere hundre tips etter ranet, og begynner nå å få et klart bilde av forløpet:

Til sammen 20 personer fra Balkan skal ha oppholdt seg i Sverige i et halvt år for å planlegge ranet mot verdisentralen. Politiet mistenker at en gruppe serbiske tidligere elitesoldater står bak aksjonen. Den beryktede Rosa Panter-ligaen blir nevnt som en av de aktuelle bandene.

Serbiske aviser har gått ut og navngitt to av dem de tror var med på ranet.

Dagbladet følger saken.

SAGER SEG INN: Overvåkingsbildet viser ranerne i ferd med å sage seg gjennom gitteret i hvelvet. Etterpå forsvant de fra taket, trolig med flere hundre millioner svenske kroner. Foto: EXPRESSEN
SAGER SEG INN: Overvåkingsbildet viser ranerne i ferd med å sage seg gjennom gitteret i hvelvet. Etterpå forsvant de fra taket, trolig med flere hundre millioner svenske kroner. Foto: EXPRESSEN Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer