Mistenkt seriebomber i Texas død. Detonerte bombe under politiaksjon

24-åringen døde da han selv detonerte eksplosiver i en bil under en politiaksjon.

POLITIAKSJON: Det har tirsdag og onsdag foregått gigantiske politiaksjoner i området rundt Austin i Texas. Den mistenkte seriebomberen i delstaten skal ha dødd i en politiaksjon i dag tidlig norsk tid. Foto: REUTERS/Loren Elliott/NTB Scanpix
POLITIAKSJON: Det har tirsdag og onsdag foregått gigantiske politiaksjoner i området rundt Austin i Texas. Den mistenkte seriebomberen i delstaten skal ha dødd i en politiaksjon i dag tidlig norsk tid. Foto: REUTERS/Loren Elliott/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Mannen som er mistenkt for å ha detonert en rekke bomber i Texas er død.

Politiet bekrefter på en pressekonferanse klokka 11 at den mistenkte døde etter å ha detonert en bombe i et kjøretøy under en politiaksjon i dag tidlig.

Ifølge politiet var den mistenkte en 24 år gammel hvit mann. Kilder oppgir til Wall Street Journal og NBC News onsdag ettermiddag at den avdøde er Mark Anthony Conditt på 23 eller 24 år.

Politiet kjenner fortsatt ikke motivet til mannen.

- Vi vet ikke hva som motiverte ham til å gjøre det han gjorde, men vi mener at alle eksplosjonene er relaterte og at han var ansvarlige for dem, sier politisjef i Austin, Brian Manley.

Fem eksplosjoner

Til sammen to mennesker ble drept i de minst fem eksplosjonene i Texas mannen skal ha stått bak de siste tre ukene.

En politibetjent ble lettere skadd i eksplosjonen under politiaksjonen i dag tidlig norsk tid.

Politiet bekreftet tidligere i dag at det var en pågående politiaksjon mot Round Rock like nord for Austin, og bekreftet at politiet var involvert i en skuddveksling.

Mannen forsøkte å stikke av fra politiet, og detonerte eksplosiver i forsøker.

- Detonerte bombe

Ifølge Austin-avisa Statesman ble mannen drept av eksplosiver han detonerte selv da politiet nærmet seg ham, sier en politikilde til avisa. Ifølge kilden ble en mistenkt identifisert i løpet av det siste døgnet etter en overvåkningsvideo fra den mistenkte seriebomberen skal ha sendt en pakke fra en FedEx-filial i Austin.

Politiet sporet opp mannen til et motell, der han prøvde å stikke av i en bil. Politiet skal ha avfyrt skudd mot bilen før bilen havnet i en grøft og to bomber ble detonert i bilen.

- Vi ville at denne skulle komme til en fredelig løsning, men vi fikk ikke den muligheten da han kjørte unna, sier politisjef i Austin, Brien Manley.

​​Til sammen har to personer blitt drept i de fem bombene, som politiet mistenker den samme personen står bak.

- Overvåket hjemmet

Myndighetene skal også ha ha basert etterforskningen på mistenkelige transaksjoner og fikk en ransakelse til å gjennomgå mannens Google-historie.

Ordføreren i mannens hjemby Pflugerville, Victor Gonzales, sier til nyhetsbyrået Ap at politiet overvåket mannens hjem.

- Naboer var bekymret på grunn av den store mengden politifolk i nabolaget, sier Gonzales, som også understreker at han ikke kjente seriebomberens familie.

Kaos og død

I natt skal politiet ha sperret av deler av motorveien I 35 i fire til seks timer i en pågående politiaksjon.

Politiet har ikke kjent identiteten eller motivet til den mistenkte brevbomberen.

- En ting er klart. Målet er å skape kaos og død, sa en politikilde til CNN i går.

Siden 2. mars har bomberen terrorisert Texas' delstatshovedstad, ved å ha lagt igjen flere pakker rundt omkring i byen.

Tidlig i går ble en ansatt lettere skadet da en pakke eksploderte ved et FedEx-anlegg i Texas. Dette var den femte pakkebomba som eksploderte i delstaten denne måneden.

​​

Saken oppdateres

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer