Mistenkt seriemorder (41) hadde milelangt rulleblad

Uvisst hvorfor nylig løslatte Patrick Burris drepte fem personer i Sør-Carolina.

NOTORISK KRIMINELL: Patrick Burris (41), som politiet mener er seriemorderen som står bak fem drap i Sør-Carolina i USA, har et langt rulleblad. Foto: NORTH CAROLINA DEPARTMENT OF CORRECTIONS/EPA/SCANPIX
NOTORISK KRIMINELL: Patrick Burris (41), som politiet mener er seriemorderen som står bak fem drap i Sør-Carolina i USA, har et langt rulleblad. Foto: NORTH CAROLINA DEPARTMENT OF CORRECTIONS/EPA/SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet opplyser at det var den notorisk kriminelle Patrick Burris (41) som sto bak drapene på fem mennesker i Sør-Carolina i USA. Politiet i Gaston County i Nord-Carolina skjøt og drepte mannen,  som de trodde var seriemorderen, på mandag.

Burris hadde et milelangt rulleblad som inkluderte forbrytelser som tyveri, forfalskning og innbrudd i minst fire delstater i USA, ifølge nyhetsbyrået AP.

Han ble løslatt fra et fengsel i Nord-Carolina etter å ha sonet en dom på åtte år for innbrudd og tyveri i 2001. Den kriminelle løpebanen begynte med en utpressingsdom fra 1989, ifølge lokalavisa Gaston Gazette.

- Se på dette - det er noe sånt som 25 sider. På et punkt er rettssystemet nødt til å forklare hvorfor denne mistenkte var ute i gatene, slår politimester i delstatspolitiet i Sør-Carolina Robbie Lloyd fast.

Kjenner ikke motivet
Politiet vet fremdeles ikke hva som fikk 41-åringen til å skyte og drepe de fem personene i Gaffney i Sør-Carolina.

- Han var uforutsigbar. Han var skummel. Han var rar, sier visepolitimester i delstatspolitiet Neil Dolan til AP.

Politiet opplyste mandag at de hadde skutt og drept en person, etter det som først ble rapportert som et mulig innbrudd. En av de tre mennene som ble funnet på stedet, oppga falsk legitimasjon.

Han var også etterlyst i en annen sak, og da politiet forsøkte å pågripe ham, skjøt han en av politimennene i beinet. Politimannen skjøt tilbake og drepte mannen.

Politiet i byen Gaston bekreftet senere at våpenet som ble funnet på mannen, matchet våpenet som er brukt i de fem drapene, melder CNN. De sa da at det var helt sikkert at seriemorderen var den drepte mannen.

Sjekker bevegelsene
Burris er mistenkt for fem drap, som startet med drapet på ferskenbonden Kline Cash (63). Han ble funnet død i sin egen stue 27. juni.

Deretter ble Hazel Linder (83) og dattera Gena Linder Parker (50) funnet bundet og drept i farens hjem. De to siste drapsofrene var Stephen Tyler (35) og hans datter Abby Tyler (15).

Drapene førte til at folk i hele den nordvestlige delen av Sør-Carolina har skaffet seg våpen, låst dørene og rapportert mistenkelige ting.

Sheriff i Cherokee County, Bill Blanton, sier politiet nå vil sjekke mannens bevegelser den siste tida og forsøke å finne ut om han kan stå bak enda flere drap.

BLE SKUTT: Burris ble skutt av politiet etter å ha skutt en politimann i foten. Foto: EPA/SCANPIX
BLE SKUTT: Burris ble skutt av politiet etter å ha skutt en politimann i foten. Foto: EPA/SCANPIX Vis mer
FANTOMBILDE: En av politiets tegninger av seriemorderen. Foto: CHEROKEE COUNTY SHERIFF'S DEPARTMENT/SCANPIX
FANTOMBILDE: En av politiets tegninger av seriemorderen. Foto: CHEROKEE COUNTY SHERIFF'S DEPARTMENT/SCANPIX Vis mer