Tre uteliggere drept

Mistenkt seriemorder pågrepet

En mann er pågrepet og mistenkt for å ha drept tre hjemløse mennesker.

ETTERLYST: Politiet mener dette er seriemorderen, men har ikke mye å gå på. Foto: LAPD
ETTERLYST: Politiet mener dette er seriemorderen, men har ikke mye å gå på. Foto: LAPD Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Én mistenkt er identifisert i forbindelse med drapene på tre hjemløse menn i Los Angeles denne uka.

Det kunngjorde politiet i Los Angeles lørdag kveld norsk tid.

Den mistenkte (33) var allerede i varetekt etter å ha blitt arrestert for et annet drap, ifølge NBC News.

Lå og sov

Politiet i Los Angeles gikk fredag ut med en oppfordring til byens hjemløse:

- Vår beskjed til byens hjemløse er klinkende klar: Ikke sov alene i natt, sa Los Angeles' ordfører Karen Bass (D) ifølge avisa.

- Oppsøk tilfluktsrom, oppsøk tjenester, hold sammen, la hun til.

Beskjeden kom etter at tre uteliggere ble skutt og drept i storbyen denne uka, tilsynelatende som helt uprovoserte handlinger.

Alle hendelsene skjedde grytidlig om morgenen, da ofrene lå og sov på åpne steder som sidegater eller fortau. De drepte er alle menn i alderen 37 til 62 år - en afrikanskamerikansk og to latinamerikanere.

ETTERLYST 2: Politiet mener dette er drapsmannens bil. Foto: LAPD
ETTERLYST 2: Politiet mener dette er drapsmannens bil. Foto: LAPD Vis mer

- Vi mener en og samme person gikk bort til hver enkelt av dem og skjøt og drepte dem, uttalte Los Angeles' politimester Michael Moore.

Store ressurser er satt inn i etterforskningen. Blant annet er drapsetterforskere trukket inn fra en rekke ulike distrikter i storbyen, og FBI og justisdepartementet bistår. Politiet har også opprettet en egen side om drapene, der publikum også kan sende inn tips.

På sida har politiet også publisert et bilde av en mørk personbil de tror kan være koblet til drapene, samt et bilde av en mistenkt gjerningsmann i hettegenser.

Oppfordring

Storbyene i California har en stor andel uteliggere. I Los Angeles er det anslagsvis 46 260 av dem, ifølge oppdaterte tall fra i sommer.

NEDSPYLT: Det har vakt sterke reaksjoner etter at en video ble lagt ut på Twitter av en gallerieier i San Francisco som spyler ned en uteligger utenfor bygget sitt. Video: Twitter/@briochesf Vis mer

Blant tiltakene bymyndighetene har iverksatt, er å åpne tilfluktsrom som vanligvis bare er åpne under ekstremvær. Offentlig ansatte vil også aktivt oppsøke uteliggere, og politiet oppfordrer pårørende til å ta kontakt med familiemedlemmene på gata.

- Dere må fortelle dem om denne faren, oppfordrer ordfører Bass.

Fredag ble to uteliggere drept og tre skadd i en skyteepisode i Las Vegas, noen få timers kjøring fra Los Angeles. Det vites ikke om de to skyteepisodene har sammenheng med hverandre, skriver CBS News.