Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mistenkte Jarrod W. Ramos: Årelangt hatforhold til Capital Gazette

Mistenkt skytter Jarrod Ramos (38) hadde et årelangt hatforhold til avisa The Capital

Søksmål og krasse utfall på twitter-konto.

MISTENKT: Jarrod Ramos er etter alt å dømme skytteren som drepte fem personer i kontorene til Annapolis-avishuset Capital Gazette i Maryland i USA.Her er han på et foto fra 2013 som politiet har funnet på sosiale medier. Foto: REUTER/NTB Scanpix
MISTENKT: Jarrod Ramos er etter alt å dømme skytteren som drepte fem personer i kontorene til Annapolis-avishuset Capital Gazette i Maryland i USA.Her er han på et foto fra 2013 som politiet har funnet på sosiale medier. Foto: REUTER/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En rekke medier har nå fått bekreftet identiteten til den pågrepne skytteren bak torsdagens dødelige angrep mot avis-selskapet Capital Gazette i Annapolis, deriblant CBS, Washington Post, Los Angeles Times og New York Times.

Det er ikke navngitte kilder som har gitt opplysningene.

Ifølge CNN er mannen, Jarrod W. Ramos (38), nå siktet for de fem drapene.

Ramos skal i lang tid ha hatt sterke følelser rettet mot Capital Gazette. Blant annet gikk han til søksmål i 2012, for ærekrenkelser, et søksmål som raskt ble avvist.

Ifølge CBS har det på en twitter-konto som matcher Ramos' navn gjennom flere år blitt publisert krasse utfall mot Capital Gazette, iblandet opplysninger fra rettslige feider.

SKYTING I AVISREDAKSJON: En kronikør for avisa Annapolis Capital Gazette forklarer hvor dårlig sikkerheten var i redaksjonen som mistet fem ansatte da en skytter tok seg inn i redaksjonen torsdag kveld. Video: CNN Vis mer

Begynte med nyhetsartikkel

Ramos' hatforhold til Annapolis-avisa ser ut til å skrive seg fra en hendelse i 2011, da Capital Gazettes daglige avisutgave The Capital skrev at Ramos var beskyldt for å ha trakassert en kvinne.

Samme år erklærte Ramos seg, ifølge TV-kanalen CBS' nettsted, skyldig i slik trakassering.

Ifølge Los Angeles Times beskrev The Capital «måneder med e-poster hvor Ramos vekselvis ba om hjelp, kalte henne vulgære ting og ba henne drepe seg selv.» Han skal også ha forsøkt å få arbeidsgiveren hennes til å sparke henne.

Irettesatt av dommer

Da stevningen fra 2012 ble avvist skrev dommeren i følge CBS at ingenting var feil i nyhetsartikkelen.

«Jeg tror folk som er gjenstand for avisartikler, hvem de enn er, føler det er et krav at de blir satt i det beste lys, eller at de får anledning til å få historien rapportert til sin tilfredshet, eller får anledning til å gi så mye input som de føler er passende», skrev dommer Maureen M. Lamasne, og tilføyde:

«Men det stemmer ikke.»

Los Angeles Times har snakket med The Capitals utgiver fram til 2012, Tom Marquardt, som på nært hold opplevde Ramos' raseri mot avisa etter skribenten Eric Hartleys artikkel om trakasseringen av en kvinne.

«Jeg sa på den tida at "denne fyren er gal nok til å komme inn her og blåse oss vekk alle sammen" », forteller Marquardt til Los Angeles Times.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media