Mistenkt sov i politigarasjen

Rumeneren ble løslatt fordi det var for få fengselsplasser.

HER BODDE HAN:  I dette ventilasjonsrøret i garasjeanlegget Hamar-politiet benytter seg av, bodde rumeneren etter at han ble løslatt. Han skulle egentlig varetektsfengslet, men på grunn av celle-mangel måtte politiet la mannen i 20-åra gå. Foto: Politiet
HER BODDE HAN: I dette ventilasjonsrøret i garasjeanlegget Hamar-politiet benytter seg av, bodde rumeneren etter at han ble løslatt. Han skulle egentlig varetektsfengslet, men på grunn av celle-mangel måtte politiet la mannen i 20-åra gå. Foto: Politiet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I midten av oktober ble tre rumenere pågrepet av politiet i Hamar for en rekke innbrudd i Stange kommune.

Alle ble bestemt varetektsfengslet til 5. november, men bandens yngste medlem, en rumener i starten av 20-åra, fant ikke politiet plass til i fengselet.

Ble løslatt De så seg derfor nødt til å løslate mannen, med en streng beskjed om at han måtte møte opp til rettsforhandlingene mot ham i november. Rumeneren dro imidlertid ikke langt etter løslatelsen.

For et par dager etter at politiet lot han gå, ble det klart at rumeneren i starten av 20-åra hadde bodd i garasjen politiet på Hamar bruker.

Det var Politiforum som først omtalte saken.

Sov i et ventilasjonsrør I et ventilasjonsrør som skulle installeres i garasjen, fant politiet en sovepose, et liggeunderlag, noen klær og en pose druer mannen hadde brukt som hodepute. Mannen selv var imidlertid borte.

- Han møtte heller aldri opp i retten 5. november, sier fungerende stasjonssjef ved Hamar politistasjon Audun Fremstad til Dagbladet.

Under rettssaken ble han dømt, men dommen er ennå ikke rettskraftig siden den ikke er blitt forkynt ham, forteller Fremstad.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer