Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mistenkt sov i politigarasjen

Rumeneren ble løslatt fordi det var for få fengselsplasser.

 HER BODDE HAN:  I dette ventilasjonsrøret i garasjeanlegget Hamar-politiet benytter seg av, bodde rumeneren etter at han ble løslatt. Han skulle egentlig varetektsfengslet, men på grunn av celle-mangel måtte politiet la mannen i 20-åra gå. Foto: Politiet
HER BODDE HAN: I dette ventilasjonsrøret i garasjeanlegget Hamar-politiet benytter seg av, bodde rumeneren etter at han ble løslatt. Han skulle egentlig varetektsfengslet, men på grunn av celle-mangel måtte politiet la mannen i 20-åra gå. Foto: Politiet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I midten av oktober ble tre rumenere pågrepet av politiet i Hamar for en rekke innbrudd i Stange kommune.

Alle ble bestemt varetektsfengslet til 5. november, men bandens yngste medlem, en rumener i starten av 20-åra, fant ikke politiet plass til i fengselet.

Ble løslatt De så seg derfor nødt til å løslate mannen, med en streng beskjed om at han måtte møte opp til rettsforhandlingene mot ham i november. Rumeneren dro imidlertid ikke langt etter løslatelsen.

For et par dager etter at politiet lot han gå, ble det klart at rumeneren i starten av 20-åra hadde bodd i garasjen politiet på Hamar bruker.

Det var Politiforum som først omtalte saken.

Sov i et ventilasjonsrør I et ventilasjonsrør som skulle installeres i garasjen, fant politiet en sovepose, et liggeunderlag, noen klær og en pose druer mannen hadde brukt som hodepute. Mannen selv var imidlertid borte.

- Han møtte heller aldri opp i retten 5. november, sier fungerende stasjonssjef ved Hamar politistasjon Audun Fremstad til Dagbladet.

Under rettssaken ble han dømt, men dommen er ennå ikke rettskraftig siden den ikke er blitt forkynt ham, forteller Fremstad.

- For få fengselsplasser Han mener denne saken illustrerer godt plassproblematikken politiet og fengselsvesenet opplever i dag.

- Det er for få fengselsplasser i Norge. Det er ikke første gang vi har måttet løslate mennesker som egentlig skulle vært varetektsfengslet. Det er dumt, men det er bare sånn det er, sier den fungerende stasjonssjefen.

- Ikke sett dette før Fremstad har vært i politiet i drøye 25 år. Han sier den bisarre hendelsen fra oktober ikke overrasker han nevneverdig.

- Det er sjelden noe som forbauser en lenger. Jeg har erfart mye i mine mange år i politiet, men jeg har aldri sett akkurat denne varianten før, sier politimannen.

 TAPET IGJEN:  Den ene enden av røret hadde rumeneren tapet igjen. Foto: Politiet
TAPET IGJEN: Den ene enden av røret hadde rumeneren tapet igjen. Foto: Politiet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling