Mistenkt tyv pågrepet i Norge for seksuelle overgrep i København

21-åring pågrepet i Østfold.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En 21 år gammel svensk statsborger som var etterlyst for seksuelle overgrep under et innbrudd i København, er pågrepet i Østfold.

- Jeg kan bekrefte at en mann som er etterlyst i Danmark, er blitt pågrepet, sier operasjonsleder Lars Stenrød i Østfold politidistrikt til NTB.

Saken er overlatt til Kripos, tilføyer han.

Mannen er mistenkt for å ha trengt seg inn hos en sovende eldre kvinne i København og for å ha krenket henne seksuelt. Dansk politi etterlyste ham med navn og bilde torsdag.

- Han er svensk statsborger, og han er anholdt i nærheten av Oslo, bekrefter politikommissær Bo Hass Jensen i København-politiet.

Det er snakk om en 21 år gammel svensk statsborger av latvisk opprinnelse. Han skal ha tatt seg inn i boligen til en kvinne i 60-årene på Christianshavn i København gjennom et åpent vindu, og kvinnen våknet av at mannen sto bøyd over henne. Etter dette skal han ha krenket henne seksuelt.

Mannen oppholdt seg ulovlig i Danmark. Han hadde innreiseforbud i forbindelse med en tidligere dom.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer