Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mistenkt våpendesperado funnet sovende i lastebil

Tips førte til at politiet fant mannen (35) sovende i en lastebil i morges. I natt løsnet han flere skudd mot politiet og stjal en politibil før han stakk av.

 KJØRTE UT:  Den stjålne politibilen kom en drøy mil fra Soma Gård til Voll, der den kjørte av veien og den bevæpnede sjåføren stakk - først til fots og deretter på moped.  Her blir politibilen hentet av bergingsbil.  FOTO: THOMAS WALLERUD FOSSE.
KJØRTE UT: Den stjålne politibilen kom en drøy mil fra Soma Gård til Voll, der den kjørte av veien og den bevæpnede sjåføren stakk - først til fots og deretter på moped. Her blir politibilen hentet av bergingsbil. FOTO: THOMAS WALLERUD FOSSE. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): Like etter klokken 08 i morges pågrep politiet i Rogaland mannen (35) de mener står bak skuddene som ble avhørt mot politiet i natt. Da mannen ble stoppet i en politikontroll, truet han til seg en politibil som han rømte i.

- Politiet fikk tips om at mannen lå sovende i en lastebil i Klepp-området. Tipset kom i 07-08-tiden i morges, opplyser Hans Vik, visepolitimester i Rogaland politidistrikt på en pressekonferanse i politihuset i Stavanger i formiddag.

I en væpnet aksjon pågrep politiet mannen, en 35-åring som er en kjenning av politiet. Pågripelsen skjedde uten dramatikk.

- Vi regner nå med at begge gjerningsmennene er pågrepet, sier Vik.

I forbindelse med pågripelsen av 35-åringen, fant politiet en pistol. Det er foreløpig uvisst hvilken type pistol det dreier seg om. Politiet vil undersøke om det var denne som ble brukt i skytingen mot politiet.

Mannen sitter nå i sentralarresten i Stavanger, opplyser Anette Frøyland, kommunikasjonsrådgiver i Rogaland politidistrikt

Pågrepet uten dramatikkI natt rettet mannen våpen mot politiet, truet til seg politibilen og forsvant fra stedet. Han kjørte av veien på Voll i Klepp en mils vei unna.

Der truet mannen til seg en mopel som han kjørte videre med. Antakelig har han etterhvert tatt seg inn i en forlatt lastebil for å sove.

Batteriet på lastebilen skal ha vært skrudd ut, slik at den ikke var kjørbar. Eieren av lastebilen skal ikke ha vært tilstede da politiet pågrep den mistenkte mannen. Politiet skal ha benyttet minst ett pansret kjøretøy i forbindelse med denne aksjonen.

40-åring pågrepetUnder skyteepisoden på Soma Gård pågrep politiet en 40 år gammel mann.

Til tross for at den storstilte politiaksjonen fra like over midnatt skapte oppmerksomhet blant publikum i flere mils omkrets, valgte politiet ikke å svare på henvendelser i fem timer i natt.

Etter klokka 05 kom operasjonsleder Kjell Arne Slethei i Rogaland politisitrikt med en pressemelding om noen av omstendighetene rundt den dramatiske aksjonen og med anmodning til å publikum om å komme med tips.

Nektet å stoppe i kontrollDramatikken startet med jakt på en bil som nektet å stoppe for kontroll. Det var to menn i bil.

To politipatruljer fulgte etter personbilen, og jakten endte ved Soma Gård i Sandnes klokka 00.35

En mann kom ut av bilen, avfyrte flere skudd, rettet et skytevåpen mot politifolkene og satte seg inn i en av politibilene.

Han forsvant fra Soma Gård med politibilen, og bevæpnede patruljer tok opp jakten.

Andremann i bilen som ikke ville stoppe for kontroll, en 40-åring,  ble pågrepet på gården. Han har gitt en foreløpig forklari9ng i følge politiets pressemelding.

Den stjålne politibilen fortsatt sørover mot Klepp, og endte på et jorde på Voll, like ved Bore kirke ved 01-tiden.

Den bevæpnete mannen rømte til fots og truet en moped fra en 33 år gammel mann i området.  Det er denne mopeden med kjennetegn RU 4690 som politiet nå ber publikum melde fra om hvis den er sett i natt eller i morges.

Politiet har kalt inn ekstramannskaper i jakten på våpendesperadoen.

Politiet fra store deler av Rogaland har vært med på jakten siden i natt. På stedet der den stjålne politibilen ble funnet, observerte Dagbladets fotograf mer enn ti patruljebiler, blant annet fra beredskapstroppen.

- Kjenner ikke identitetenOperasjonsleder Kjell Arne Slethei sier til Stavanger Aftenblads nettutgave at politiet ikke kjenner identiteten til mannen de jakter på.

Ifølge Slethei vet heller ikke politiet hva slags våpen mannen skjøt mot dem med - annet enn at det var skarpe skudd som ikke kom fra et luftvåpen.

Han utelukker at mannen kan ha fått fått med seg våpen fra den stjålne politibilen.

 STORAKSJON:  Fra Voll i natt, der politi med våpen og hunder lette etter den bevæpnede mannen som stakk av etter å ha kjørt en stjålet politibil ut på et jorde. FOTO: THOMAS WALLERUD FOSSE.
STORAKSJON: Fra Voll i natt, der politi med våpen og hunder lette etter den bevæpnede mannen som stakk av etter å ha kjørt en stjålet politibil ut på et jorde. FOTO: THOMAS WALLERUD FOSSE. Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!