FESTET: Den thailandske kvinna Nan og to venninner var sammen med de tre bombemistenkte mennene i dagene før eksplosjonene i Bangkok. Foto: Privat
FESTET: Den thailandske kvinna Nan og to venninner var sammen med de tre bombemistenkte mennene i dagene før eksplosjonene i Bangkok. Foto: PrivatVis mer

Mistenkte bombemenn festet og spilte snooker i Pattaya

Tre lokale kvinner var med de tre iranerne i dagene før det smalt tre ganger i Bangkok.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Iranske Mohammad Khazaei ble arrestert på Suvarnabhumi flyplass i Bangkok sent tirsdag, etter en serie med eksplosjoner i byen. Nå har politiet fått tak i en kvinne i tyveåra, som har fortalt at hun tilbrakte dagene før eksplosjonene i Bangkok, sammen med Khazaei og to av hans kompiser.

Det kvinnen, som blir kalt Nan, har fortalt, og bilder som er tatt med hennes mobiltelefon, har hjulpet politiet med å bekrefte at de tre bombemistenkte mennene kjente hverandre, skriver Bangkok Post.

Med to kompiser Khazaei møtte Nan nær Balihai-området i Pattaya, hun sa at iraneren spurte om hun kunne være med han under hans opphold der, fordi at han ikke snakket godt engelsk.

Nan ba senere to venninner eskortere Khazais to kompiser.

De to kompisene ble seinere identifisert som Masoud Sedaghat Zadeh, den tredje bombemistenkte som ble arrestert i Malaysia på fredag, og Saeid Moradi.

Spilte snooker De tre var i Pattaya fra 8. til 13. februar, dagen etter smalt det i Bangkok. En kveld, da bildet over ble tatt, var de sammen i hotellbaren. Nan fortalte at de drakk og spilte snooker.

Nan var også med Khazaei på hans hotellrom, og forteller at hun ikke så noe rart der. Men hun reagerte en gang på at han stoppet henne, slik at hun ikke skulle komme for nær skapet i hotellrommet.

På den siste dagen, mandag, fortalte Khazaei at han skulle hjem, så han hjalp henne med å ringe en taxi, som skulle plukke han opp.

Nektet å spise - Det vi fikk fra Nan er bevis som bekrefter at de tre var sammen i Pattaya, sa politietterforsker Thawatchai Nongbua til Bangkok Post.

Etter at Khazaei ble pågrepet nektet han å spise, så politiet tok med Nan for å besøke han. Etter besøket gikk Khazaei med på å spise mat igjen, fortalte politiet.