Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mistenkte bortføring etter dramatisk biljakt: Kamerater ville kjøre bevisstløs 16-åring til legevakta

Ble funnet livløs i bagasjerommet.

PÅGREPET: Fire personer ble pågrepet, mens en 14-åring ble tatt vare på av barnevernsvakta etter biljakten i Oslo sentrum natt til søndag. Nå viser det seg at de siktede ville kjøre kameraten sin til legevakta. Foto: Even Rise, Aktuell Sikkerhet / Pronto kommunikasjon as
PÅGREPET: Fire personer ble pågrepet, mens en 14-åring ble tatt vare på av barnevernsvakta etter biljakten i Oslo sentrum natt til søndag. Nå viser det seg at de siktede ville kjøre kameraten sin til legevakta. Foto: Even Rise, Aktuell Sikkerhet / Pronto kommunikasjon as Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fire ungdommer ble søndag siktet for promillekjøring etter en dramatisk biljakt i Oslo.

Det var 02.23 natt til søndag politiet fikk melding fra et vitne om at en person ble kastet inn i bagasjerommet på en bil på Vestli i Oslo. Både vitner og politiet trodde først det dreide seg om en bortføring, skriver Osloby.

Politiet var nære stedet og fant bilen og forsøkte å stoppe den. Sjåføren ville imidlertid ikke stoppe for kontroll og kjørte mot Oslo sentrum. Det endte i en biljakt i Oslo sentrum, hvorpå politiet fant 16-åringen livløs i bilens bagasjerom.

Legevakt  Hendelsesforløpet var svært uklart før politiet hadde fått avhørt den fornærmede og de fem andre personene i bilen.

Nå har de imidlertid fått nøstet opp i saken.

- De som ble pågrepet av politiet er kompiser av 16-åringen som har forsøkt å kjøre ham til legevakt. De siktede har forklart at de ikke fikk kontakt med 16-åringen. Dermed kastet de ham i bilen for å få ham til legevakt, sier John Roger Lund, stasjonssjef på Stovner politistasjon, til Osloby.

Kameratene 16-åringen i bagasjerommet på stasjonsvogna da det var seks personer til sammen i bilen.

Det var ingen tegn til synlig skader på 16-åringen, som ble fraktet til Ullevål sykehus natt til søndag. Alle de fire siktede ble løslatt etter avhør søndag kveld.
Dramatisk biljakt Passasjerene i bilen var født mellom 1996 og 2001. 16-åringen som lå i bagasjerommet kom fra hendelsen uten varige skader.

Saken overføres nå til trafikketterforskningsavsnittet, og saken kan bety en lang tiltale for den 18 år gamle sjåføren. Biljakten endte da politiet valgte å kollidere med stasjonsvogna for å stoppe den.

- Sjåføren er siktet for kjøring i påvirket tilstand, han stoppet ikke da politiet ba ham stoppe, kjørte på rødt lys og hadde heller ikke førerkort, sier Eric Lindset, politiadvokat i trafikketterforskningsavsnittet til Osloby.

Det er uklart om det blir tatt ut tiltale mot de andre i bilen.

Ettersom politiet foretok en biljakt, er Spesialenheten for politisaker rutinemessig varslet om saken. (©NTB)
 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media