- Mistenkte er sterkt religiøs

Gamle bekjente av den hovedmistenkte for terroren i Madrid beskriver Jamal Zougam som dypt religiøs.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TANGER (Dagbladet): Det er omtrent som om vi selv er mistenkt.

- Det er vanskelig å leve med, sier universitetslektor Mohamed Zaki Bakkali (38), fetter av en av de arresterte for terroren, Mohamed Bakali. Vi sitter i bilen hans på en høyde utenfor byen der man på dagtid kan se over til Spania. Nå er det mørkt, men ikke mørkere enn at vi har lagt merke til den røde Peugeoten som har forfulgt oss helt siden vi begynte å kjøre, og som nå har stoppet noen meter unna, med tre passasjerer i sivil.

Nektet å jobbe

- Ja, det er politiet, sier Bakkali. Utenfor hjemmet hans i Tanger står det tre politifolk som nektet oss å komme inn fordi vi da måtte hatt en spesiell tillatelse. Og da fotograf Brekke fotograferte huset der hovedmistenkte Jamal Zougam bodde før han emigrerte til Spania, ble han raskt stoppet. Ifølge politiet skulle dette være for vår egen sikkerhet.

Etter arrestasjonen av fetteren har Mohamed Zaki Bakkali fått oppleve hvordan det er å leve under politiovervåking 24 timer i døgnet. Og politiet er der neppe for å beskytte ham.

- Jeg trodde ikke det var sant da jeg fikk høre at Mohamed var arrestert i forbindelse med terrorattentatene. Det kunne ikke være mulig. Så begynte familien å stille seg spørsmål.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer