Mistenkte etter båtpåkjørsel i Mandal avhøres mandag

To menn på 19 og 22 år pågrepet etter båtulykken i Mandal.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||De to mennene på 19 og 22 år, som ble pågrepet etter en alvorlig båtulykke i Mandal, blir avhørt i løpet av dagen.

De to ungdommene stakk av etter en båtpåkjørsel og er mistenkt for uaktsom legemsbeskadigelse.

- Vi har avhørt 22-åringen som var passasjer i båten. Vi vil avhøre føreren av båten mandag formiddag, sier etterforskningsleder Tor Åge Tronstad i Agder politidistrikt til NTB.

Politiet fikk melding om at en båt var blitt påkjørt rett før klokka 1 natt til søndag. Sju ungdommer i en liten båt var på vei nedover Mandalselva og i ferd med å svinge inn til bredden ved utløpet da de ble påkjørt. De to pågrepne i saken stakk av fra stedet etter kollisjonen.

- Båten med de to pågrepne traff plastbåten midtskips. En 18 år gammel mann ble truffet av båten og falt over bord. Han ble funnet fastlåst i propellen da politiet kom til stedet, sier Tronstad.

Tronstad mener ulykken kunne ha gått mye verre og sier at politiet ser meget alvorlig på saken.

- Kollisjonen var såpass kraftig at de to pågrepne falt om i båten. Båten tok inn vann, men de fortsatte bare å kjøre. To-tre personer i den påkjørte båten fikk lettere smerter etter kollisjonen, men bare 18-åringen ble alvorlig skadet. Vi ser veldig alvorlig på at de pågrepne stakk av fra stedet etter en slik hendelse, sier han.

Klokken 16.45 søndag var mannen fremdeles under intensivbehandling. Mandag morgen var skadene ifølge sykehuset fortsatt alvorlige og tilstanden ustabil.

Politiet opplyser at det har blitt tatt blodprøver av de pågrepne med tanke på mulig promillekjøring.
(NTB)