Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mistenkte fetteren fra første stund

HAUGESUND(NTB): Allerede få dager etter at Birgitte Tengs ble drept, ble hennes 17 år gamle fetter utpekt som gjerningsmannen på ryktebørsen i Kopervik. I dag forklarte fetterens daværende gymlærer om hvordan han raskt fikk mistanke til 17-åringen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Disse mistankene brakte han videre til politiet i Haugesund i gjentatte telefonsamtaler i dagene etter at Birgitte ble gravlagt. Onsdag måtte han forklare seg om hvorfor han mente det var så viktig å opplyse politiet om Birgittes fetter, da drapssaken fortsatte i Karmsund herredsrett.

Preget lokalmiljøet

Gymlæreren, som er adjunkt ved Kopervik videregående skole, forklarte hvordan Birgitte-saken preget hele lokalsamfunnet i dagene etter at drapet skjedde.

- Den første gangen jeg snakket med en annen lærer om saken, var tirsdag etter at drapet hadde skjedd. Vi begynte å nærmest diskutere saken sammen, og sa begge at vi håpet at det ikke var slik vi trodde, forklarte læreren.

Mistanke fra første stund

Allerede da hadde han mistanke til Birgittes fetter. Dette bygget han på at fetteren hadde vært involvert i to episoder på skolen hvor enkelte av lærerene hadde reagert på det de mente var påfallende oppførsel, og på at han hadde vært mistenkt i en sedelighetssak som ble henlagt av politiet.

Hele Norges coronakart