FUNNET PARTERT: Liket til Holger Algdal (64) ble funnet partert på 14 meters dyp ved Saltö utenfor Strømstad 7. september i fjor. I forrige uke ble de to mistenkte i saken sluppet fri fra varetekt. Foto: Privat/Anita Arntzen/Dagbladet
FUNNET PARTERT: Liket til Holger Algdal (64) ble funnet partert på 14 meters dyp ved Saltö utenfor Strømstad 7. september i fjor. I forrige uke ble de to mistenkte i saken sluppet fri fra varetekt. Foto: Privat/Anita Arntzen/DagbladetVis mer

Mistenkte i Algdal-saken sluppet fri

Har fått reiseforbud.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Lørdag 7. september i fjor ble liket av den 64 år gamle Holger Algdal funnet på 14 meters dyp ved Saltö utenfor Strømstad. Han hadde da vært meldt savnet siden 23. juli samme år.

Mandag 27. januar i år ble to menn pågrepet og siktet for mordet etter å ha vært etterlyst av svensk politi i lengre tid. Ifølge flere svenske medier var også den ene mannen i nær slekt med mordofferet.

Disse to mennene ble onsdag i forrige uke sluppet fri av svensk politi etter at arrestorderen ble opphevet. Mistanken mot de to står fortsatt ved like. Politiinspektør Thord Haraldsson forklarte situasjonen til Expressen.se.

- Vi har Marina-saken ferskt i minne der vi ikke hadde en hel kropp før påtalen, og vi har ikke funnet alle kroppsdelene i dette tilfellet heller, sier Haraldsson til Expressen.

Etterforskningen ikke i fare - Mistanken mot dem står fortsatt, men påtalemyndighetene har besluttet at vi kan gjennomføre en etterforskning med de mistenkte på frifot, sier Haraldsson.

Politiinspektøren tar opp Marina-saken som et eksempel på hvorfor det kan ta så lang tid før det kommer en tiltale. I Marina-saken ble påtalen gjort klar før man hadde funnet kroppen, og i tilfellet med Holger Algdal er ikke alle kroppsdelene blitt funnet.

De to mistenkte har fått reiseforbud og kan ikke forlate landet.

Ønsker tips Mordetterforskningen vil fortsette for fullt til tross for at de mistenkte er sluppet fri og politiet leter fortsatt etter flere vitner og ønsker seg tips fra publikum om drapet.

- Dette er en spesiell etterforskning da de mistenkte ikke har sagt noe som helst i avhør, og dette gjennomsyrer egentlig hele etterforskningen, sier Haraldsson.

Flere vitner som har blitt avhørt skal også ha sagt veldig lite, men politiet håper nå at flere vil stå fram og fortelle det de vet.

- Vi har full forståelse for at mange mislikte Holger Algdal og det han gjorde mot kona, og derfor ikke ønsker å snakke, men vi i rettsvesenet kan ikke se på saken på samme måte.

Drepte sin kone Holger Algdal ble løslatt fra fengsel i mars i fjor etter å ha sonet dommen for å ha skutt sin kone på en parkeringsplass i Göteborg i 2006. 

Drapssaken vakte stor oppmerksomhet i Sverige. 64-åringen fulgte etter konas bil til hun parkerte ved Richersgatan på Johanneberg i Göteborg.

HOLGER ALGDAL: 64-årigen Holger Algdag ble funnet drept og partert utenfor kysten av Strömstad. Foto: Privat
HOLGER ALGDAL: 64-årigen Holger Algdag ble funnet drept og partert utenfor kysten av Strömstad. Foto: Privat Vis mer

Han ladet et gevær med fem skudd og skjøt to ganger mot kona (56) mens hun satt i bilen og pratet i telefonen. Deretter skjøt han mot seg selv, men mislyktes i å ta sitt eget liv.

Før rettssaken konkluderte de sakkyndige med at han var psykisk frisk. Aktor la ned påstand om fengsel på livstid, men retten satte straffen til 10 år. 

Han var selvstendig næringsdrivende og ustraffet da han drepte kona i 2006.

Funnet partert Det var hobbydykkere som fant liket partert og innpakket ikke langt fra den norsk-svenske grensen.

- Dette er en av de merkligste sakene jeg har opplevd, sa politiets etterforskningsleder Thor Haraldsson til Gøteborgstidning/Expressen i september. 

Delte celle med kjendisdørvakt Den 16. august 2010 ble Algdal overført til Kolmården anstalt, for å sone siste del av straffen. Der sonet han blant annet sammen med Fadde Darwich, som sonet en dom for grovt skattebedrageri og regnskapssnusk.

Han husker godt tiden sammen med Holger Algdal, og de to hadde god kontakt i fengsel.

- Holger og jeg delte celle i omkring to måneder. Jeg visste ikke at han var dømt for drap. Til meg sa han at han satt inne for skattekriminalitet, og at han egentlig var uskyldig. Han sa ingenting om drapet på kona, sa Fadde Darwich til Expressen i september.