Mistenkte krigsforbrytere pågrepet

De første ettersøkte serbiske krigsforbryterne er pågrepet av NATO-soldater i Kosovo i dag. Samtidig kommer det stadig nye meldinger om massegraver som er funnet i Kosovo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var en patrulje med amerikanske soldater som tilhører den internasjonale KFOR-styrken som pågrep de to serberne i dag.

De ble stanset i en kontrollpost utenfor byen Urosevac sør i Kosovo. I følge amerikanske kilder satt de to serberne i en bil, og de var i ferd med å forlate Kosovo, da de ble stanset i kontrollen. Begge serberne hadde våpen.

Rømmer Kosovo

Navnene på de to er foreløpig ikke offentliggjort, heller ikke hva de to konkret er mistenkt for. Dagens pågripelse er de første av sitt slag i Kosovo, etter at KOFO-styrken rykket inn i regionen. Mange serbere har klart å rømme de siste dagene, og NATO har liten oversikt over hvor de mistenkte krigforbryterne befinner seg. Flere av dem er allerede i Serbia, og det kan derfor det ta tid før flere blir pågrepet slik som i dag.

Massegraver

Samtidig med at de som er mistenkt for krigsforbrytelser er pågrepet i dag, har KFOR-styrkene lokalisert flere massegraver. I dag ble flere lik funnet i fire brønner nær en landsby i Pristina.

I følge innbyggere i landsbyen ble så mange som 100 kosovoalbanere regelrett slaktet av serbiske soldater kort tid før KFOR rykket inn i Kosovo. Så mange som ti lik kan ligge i brønnene. I tillegg forteller lokalbefolkningen om graver i utkanten av landsbyen. Disse opplysningene vil nå bli sjekket.