Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mistenkte kugalskap - solgt som dyrefôr

Oksen som var mistenkt for å ha kugalskap, ble avlivet. Men ved en feil ble kadaveret brukt i dyrefôr. Informasjonen om smitterisikoen kom aldri fra Fellesslakteriet til fôrprodusenten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Oksen som er mistenkt for å ha kugalskap, er gått inn i vår produksjonslinje på kadaversiden, bekrefter daglig leder Martin Gudmundsen i Norsk Fett og Limindustri AS til Nationen.

Restene av oksen kan dermed bli brukt til pelsdyrftr i Norge eller til annet dyreftr i Litauen eller Russland.

Gudmundsen påpeker imidlertid at ftret er varmebehandlet på en lovpålagt måte som skal drepe alt smittestoff. I tillegg praktiserer bedriften ekstra strenge regler ved mistanke om smitte, men denne informasjonen manglet på oksekadaveret fra Fellesslakteriet i Sarpsborg.

- Har man mistanke om kugalskap, bør det håndteres som føre var og brennes opp. I forhold til vår policy var det som skjedde med denne oksen ikke godt nok. Men i forhold til norsk lov skjedde de t ikke noe galt, sier Gudmundsen.

(NTB)