Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mistenkte mann etter trafikkontroll - på gården hans fant de narkotika overalt

Fem menn siktet i narkotikasak etter at politiet fant 20 kilo kokain og amfetamin.

BESLAG: Politiet fant 20 kilo kokain og amfetamin hjemme hos mannen. Her er deler av beslaget. Foto: Politiet
BESLAG: Politiet fant 20 kilo kokain og amfetamin hjemme hos mannen. Her er deler av beslaget. Foto: Politiet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er ingen tegn til noe annet enn en vanlig trafikkontroll, da politiet i Oslo stopper føreren av en bil i januar i år. I forbindelse med kontrollen av nordmannen, fatter imidlertid politiet mistanke om at noe mer kan ligge bak. Lite aner de likevel om hva de snart skal finne.

Etter nærmere undersøkelser av bilen og mannen beslutter politiet å ransake gården der han bor. Det skal føre til storbeslag.

Fant 20 kilo narkotika

- Bakgrunnen var at en mann ble pågrepet i bil i Oslo sentrum. Han var da mistenkt for kjøring i narkotikapåvirket tilstand, sier politiadvokat Nina Bakken ved Felles enhet for etterretning og etterforskning.

- På adressen hans fant politiet en stor mengde narkotika gjemt på en rekke steder. Beslagene er på til sammen cirka ni kilo kokain og cirka 10,5 kilo amfetamin. I tillegg er det mindre mengder av andre narkotiske stoffer, forteller Bakken videre til Dagbladet.

Etterlyst for skyteepisode

Totalt fem menn er siktet i saken, som har vært etterforsket siden januar i år. Fire av dem er imidlertid løslatt fra varetekt. En nederlandsk mann i 30-åra ble denne uka i Oslo tingrett besluttet varetektsfengslet i fire nye uker, siktet for grov narkotikaovertredelse. I tillegg er den nevnte nordmannen og tre norske statsborgere siktet i saken.

I tillegg til narkotikasaken i Norge, er den nederlandske mannen etterlyst av spansk politi.

Ifølge hans forsvarer, advokat Kaja de Vibe Malling, skal årsaken være en alvorlig straffesak relatert til en skyteepisode i Marbella. Flere mennesker skal ha blitt såret i hendelsen.

Politiadvokat Bakken forteller at de fem siktede, som i alder strekker seg fra 20-åra til 50-åra, på ulike måter er involvert i narkotikasaken. Storbeslaget har ifølge politiet vært en enkeltstående sak, og ikke del av en større operasjon.

- Vi nærmer oss nå avslutningen på etterforskningen, sier Bakken.

Ikke forklart seg

Nederlenderens forsvarer sier til Dagbladet at hennes klient så langt ikke har forklart seg for norsk politi om narkotikasaken. Det til tross for nærmere ett år i varetekt.

- Men han har samtykket til utlevering til Spania hvor han er siktet for tre drapsforsøk. Han har et sterkt ønske om å komme seg til Spania for å forsvare seg mot de anklagene, sier Malling.

Ifølge advokaten forstår ikke nederlenderen selv hvorfor han er varetektsfengslet i forbindelse med narkotikasaken. Han hevder å verken ha noen tilknytning til den aktuelle gården eller saken i seg selv.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!