Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mistenkte Mumbai-terrorister tatt i Pakistan

Sju i varetekt,

ANGREP TOGSTASJON: Dette bildet vitner om de dramatiske scenene som utspilte seg på togstasjonen Chhatrapati Shivaji Terminus. Blod og bagasje ligger igjen på perrongen etter at terrorister angrep. Foto: AP Photo/SCANPIX
ANGREP TOGSTASJON: Dette bildet vitner om de dramatiske scenene som utspilte seg på togstasjonen Chhatrapati Shivaji Terminus. Blod og bagasje ligger igjen på perrongen etter at terrorister angrep. Foto: AP Photo/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

- De sju personene sitter alle i varetekt, og det vil trolig bli tatt ut tiltale mot dem om kort tid, sier Pakistans innenriksminister Rehman Malik lørdag.


I alt 166 personer ble drept i terrorangrepet i Mumbai i november i fjor. Indiske styresmakter mener det er den væpnede pakistanske gruppen Lashkar-e-Taiba som står bak angrepet.


Tynt bevismateriale

Pakistan har ifølge Malik gjort betydelige framskritt i sin etterforskning av saken. Han understreker likevel at bevismaterialet mot de pågrepne er tynt, og ber India om å legge fram flere beviser i saken.


Malik bekrefter samtidig at det er satt i gang en etterforskning mot Lashkar-e-Taibas grunnlegger Hafiz Mohammed Saeed, men understreker at Saeed ikke vil bli pågrepet før det finnes konkrete beviser mot ham.


- Vil ikke unnslippe

- Jeg kan forsikre mine indiske samarbeidspartnere om at hvis det finnes beviser mot ham, vil han ikke unnslippe lovens lange arm. Vi vil skride til handling, sier Malik.


India har gjort det klart at fredssamtalene med Pakistan ikke vil starte opp igjen før Saeed blir stilt for retten.

Samtalene ble lagt på is i kjølvannet av Mumbai-angrepet. (NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling