Mistenkte nr. 1

Dette er Abu Bakar Bashir (64), den angivelige lederen for den fundamentalistiske gruppa Jemaah Islamiyah, som mistenkes for å stå bak terrorbombene på Bali. Mye tyder på at gruppa er en del av al-Qaida-nettverket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Vi har våre ledetråder, og vi går nå etter dem, sier Balis politisjef.

Abu Bakar Bashir er en muslimsk geistlig og lærer på den muslimske internatskolen Al Mukmin i Solo på Java. Den militante muslimske gruppa er omtalt i etterretningsrapporter fra 1997, men ifølge myndighetene i Singapore tyder mye på at den har vært aktiv siden 1993, og den skal være en del av al-Qaida-nettverket.

Jemaah Islamiyah har som mål å etablere en muslimsk stat i Sørøst-Asia som skal omfatte Indonesia, Malaysia og den sørlige øygruppa på Filippinene, hvor storparten av befolkningen er muslimer.

Trent av al-Qaida

I januar ble 13 menn, knyttet til Jemaah Islamiyah, arrestert i Singapore.

Ifølge Singapores etterretningstjeneste hadde de fått taktisk trening og våpentrening i al-Qaida-leirer i Afghanistan og fysisk trening i Negri Sembilan i Malaysia.

De brukte falske dokumenter for å komme seg inn i Pakistan, hvor de ble tatt hånd om av representanter for al-Qaida, før de ble sendt inn i Afghanistan.

I Afghanistan fikk de opplæring i bruk av AK47 og bombekastere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer