Canada:

Mistenkte seriemordere stoppet av politiet: Fikk kjøre videre

Jakten på de to kanadiske mennene fortsetter.

CANADA: De to candiske tenåringene Kam McLeod og Bryer Schmegelsky er mistenkt for trippeldrap, og er fortsatt på frifot. Video: AP / RCMPTV Vis mer

De to mennene Kam McLeod (19) og Bryer Schmegelsky (18) er mistenkt for å ha tatt livet av tre mennesker. Ingen skulle ha sett noe til de på to uker.

Men nå viser det seg at de to på et tidspunkt ble stoppet av lokale sikkerhetsmyndigheter i en rutinekontroll og fikk lov til å kjøre videre. Det skriver The Guardian.

De er mistenkt for å ha drept australske Lucas Fowler (23), og hans amerikanske kjæreste Chynna Deese (24) som ble funnet skutt og drept 15. juli ved Alaska Highway nær landsbyen Liard Hot Springs i British Columbia, samt gartneren Leonard Dyck, fra Vancouver.

– Sjokkert

Det var i området Split Lake i Manatoba at de to skal ha blitt stoppet i en rutinekontroll utført av de lokale urfolk-myndighetene forrige uke. De ble stoppet i et område med alkoholforbud og det var dette det ble søkt etter.

Da de to viste seg å ikke ha noe alkohol i bilen fikk de kjøre videre.

– De kjørte inn i byen, etterfulgt av sikkerhetspersonell. Da de ble kontrollert og det ikke ble funnet noe, ble de sluppet videre, sier Nathan Neckoway, en representant for de lokale myndighetene.

Han sier de ble «sjokkert» da de skjønte hvem de hadde sluppet videre.

Fortsatt på rømmen

Den siste utviklingen i jakten kom tidlig mandag morgen norsk tid, da politiet gikk ut med meldingen om at de to skal ha vært sett i området York Landing, rundt 200 km vest for den lille landsbyen Gillam der politiet tidligere hadde konsentrert søket.

En større aksjon ble iverksatt, men den viste seg resultatløs. Kanadisk politi søker fortsatt med store styrker etter de to.

– McLeod og Schmegelsky vurderes som farlige. Dersom du ser dem, unngå å ta kontakt med dem, og ring politiet, sa Janelle Shoihet, talsperson for det kanadiske politiet, på en pressekonferanse tirsdag forrige uke.