Wilma (17) savnet:

Mistenktes far: - Ville aldri gjort noe sånt

Wilma Andersson er sporløst forsvunnet. «Jeg lover at jeg ikke har gjort noe», skal den drapsmistenkte ha sagt til sin far.

SAVNET: Wilma (17) blir beskrevet som 168 centimeter høy og veier cirka 50 kilo. Hun har mørkt, langt hår med blonde striper. 17-åringen var trolig kledd i en svart pelskåpe da hun forsvant. Foto: Privat / Missing people
SAVNET: Wilma (17) blir beskrevet som 168 centimeter høy og veier cirka 50 kilo. Hun har mørkt, langt hår med blonde striper. 17-åringen var trolig kledd i en svart pelskåpe da hun forsvant. Foto: Privat / Missing people Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I morgen har det gått ei uke siden svenske Wilma Andersson (17) forsvant. Etter at saken ble anmeldt til politiet søndag, har store letemannskaper søkt etter jenta rundt omkring i Uddevalla, en kommune i fylket Västra Götaland.

Tirsdag kom svensk politi fram til at mye taler for at Wilma har blitt utsatt for noe kriminelt. En mann, hennes kjæreste, ble pågrepet. Han er mistenkt for drap.

Funn av sko og jakke

Natt til tirsdag ble det funnet et par sko som kan ha tilhørt Wilma i et skogsområde i Uddevalla, og onsdag kveld ble det funnet ei jakke liknende den hun hadde på seg da hun forsvant.

Etter avhør av mannen, har politiet valgt å fokusere søket på et område i Ljungskile, sier ikke navngitte kilder til Expressen. Dette er et tettsted i Uddevalla kommune. Hva slags opplysninger som skal ha kommet fram i avhør er ikke kjent.

Rett over klokka 22.30 tirsdag opplyste politiet at de avsluttet kveldens søk, uten funn. I dag ble søket gjenopptatt klokka 08.

- Vi er veldig takknemlige for alle som deltar på ulike måter i søket etter vår Wilma. Familien og pårørende føler seg utrolig dårlig og vil bare ha hjem vår Wilmis, skriver jentas mor i en tekstmelding til Göteborgs-Posten.

Kranglet

Den mistenkte mannen er ifølge Göteborgs-Posten i 20-åra. Han nekter for å ha noe med forsvinningen å gjøre.

Faren til den drapsmistenkte kjæresten kan ikke tro at sønnen står bak.

- Det er min sønn og jeg venter på å få høre hva som har skjedd. Han var hos meg i går. Han sa: «Pappa, jeg lover at jeg ikke har gjort noe.» Han sa de hadde kranglet, sier faren til Expressen.

Faren hevder sønnen var svært lei seg da Wilma forsvant.

- Min sønn ville aldri gjort noe sånt. Aldri. Jeg lover.

- Sjalu

Familien hennes ble engstelige da de ikke fikk tak i Wilma forrige helg. De prøvde også å kontakte hennes kjæreste, som hun angivelig skal ha vært hos.

- Han unngikk oss da vi prøvde å kontakte ham. Etter hvert banket Wilmas pappa på, og da nektet han å åpne. Det var lys hjemme, men ingen åpnet, sier en kvinne i Wilmas familie til Expressen.

Wilma og kjæresten skal ha hatt et «av og på»-forhold i et par år, og at de begge har vært veldig sjalu på hverandre.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer