- SKJØT VILT RUNDT SEG  Vitner har forklart at mannen møtte opp på kino-premieren med gassmaske og kastet fra seg en boks som lagde hveselyd og skjøt villt rundt seg. AP Photo/The Denver Post, Karl Gehring
- SKJØT VILT RUNDT SEG Vitner har forklart at mannen møtte opp på kino-premieren med gassmaske og kastet fra seg en boks som lagde hveselyd og skjøt villt rundt seg. AP Photo/The Denver Post, Karl GehringVis mer

Mistenktes mor: - Jeg må ringe politiet og fly til Colorado

Fikk sjokktelefon av pressen: - Din sønn er mistenkt for massakre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Flere kilder i FBI og Department of Homeland Security har identifisert den mistenkte 24-åringen etter massakren i Aurora som James Holmes.

Minst 12 personer ble drept og 50 skadd etter at en mann med gassmaske, rifle og håndvåpen begynte å skyte vilt rundt seg på premieren av den nye Batman-filmen.

Den mistenkte 24-åringen ble senere pågrepet i en bil ved kinoen.

ABC News har snakket med moren til den mistenkte mannen
.

Kvinnen, som holder til i San Diego, var helt uvitende om situasjonen.

Men når hun fikk høre navnet på den mistenkte, bekreftet hun at sønnen er rette person.

- Dere har tatt riktig mann. Jeg må ringe politiet og fly til Colorado, svarte kvinnen.

Den mistenkte mannen har gitt uttrykk overfor politiet at han oppbevarer sprengstoff hjemme. Derfor er området rundt denne nå avsperret for søk etter eksplosiver.

Også parkeringsplassen utenfor kinoen er avstengt.

Det føderale etterforskningsbyrået FBI er koblet på saken. Ifølge Sky News vurderer de nå å heve det nasjonale sikkerhetsnivået etter skyteepisoden.

Ifølge New York Times fikk James Holmes en bot for en trafikk-forseelse i 2011. Dette er den eneste gangen mannen har hatt kontakt med politiet, ifølge registrene.

Foto: AP Photo/Craig F. Walker, The Denver Post
Foto: AP Photo/Craig F. Walker, The Denver Post Vis mer