Mister 110 millioner kroner på trykkfeil

Feil i Riksmeklingsmannens skisse til løsning i kommuneoppgjøret natt til torsdag gjør at Akademikernes Fellesorganisasjon (AF) krever et oppvaskmøte. Reidar Webster beklager feilene, men mener AF burde tatt direkte kontakt med ham om saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Jeg mener saken er oppklart. Vi pleier ikke å ta noen møte med folk som er i streik, annet enn for å få slutt på streiken, sier Webster.

Ifølge AFs beregninger ble hjelpepleierne i Norsk Helse- og Sosialforbund, som er organisert i konkurrenten YS, tilbudt minst 110 millioner kroner mer enn det som lå i skissen AF forholdt seg til før streiken, skriver Dagsavisen.

- Vi sa nei til Riksmeklingsmannens skisse fordi vi mente den ga for dårlig uttelling til utdanningsgruppene. Så viser det seg at skissen er endret etter at vi sa nei, og at resultatet er enda dårligere enn vi trodde. Det er oppsiktsvekkende at en hovedorganisasjon ikke får fullstendig informasjon, sier streikeleder for 4500 AF-medlemmer i kommunene, Ingjerd Hovdenakk, til Dagens Næringsliv.

Ifølge avisen går Hovdenakk langt i å antyde at formålet med endringene i skissen var å hindre at hjelpepleierne i YS gikk ut i streik.

Bare trykkfeil

- Det er rart AF ikke sier rett ut at jeg lyver hvis de mener det. Det er trykkfeil, det er ikke noe mer å si om det. Jeg gjennomgikk saken veldig nøye med ansvarlig meklingsmann Dag Nafstad i går. Det er svært beklagelig at trykkfeilene kom med, det er klart. Men det er ikke mer enn det. Kravet fra AF om et oppklaringsmøte kommer litt brått på. Det får jeg vurdere, sier riksmeklingsmann Reidar Webster.

Ifølge AF mister cirka 5500 sykepleiere og andre høgskoleutdannede ett lønnstrinn (3600 kroner) som følge av trykkfeilen, mens det ble plusset på et lønnstrinn på toppen til tusenvis av hjelpepleiere og fagarbeidere.

Ikke hyggelig

Riksmeklingsmann Reidar Webster er usikker på om den nye runden med sterkt kritikk mot meklingsvirksomheten kan skade Riksmeklingsmannens stilling.

- Det kommer an på hva folk tror. Hvis de tror at vi driver å fikser og trikser, så er det selvfølgelig uheldig. Tror de på hva vi sier, så vil de si at det ikke er bra med trykkfeil. Det er selvfølgelig ikke noe hyggelig, dette her. Men jeg har ikke noe takknemlig yrke, sier Webster.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer