Mister barna

BURFJORD: 23 år gammel har Svanhild Kristine Jensen plutselig blitt erklært psykisk utviklingshemmet. Nå tar barnevernet barna hennes. - Jeg tør ikke tro at dette er sant, sier tobarnsmoren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

For ei uke siden kom sosialleder Marit Bogstrand i Kvænangen kommune på besøk til Svanhild Kristine Jensen for å gi beskjed om at døtrene Ella Regine (5 måneder) og Ida Johanne (2) skal i fosterhjem.

- Du må trappe ned på ammingen, slik at du ikke får brystspreng når vi henter barna dine, sa hun. Det var helt forferdelig, sier den unge kvinnen.

Kommunen har «oppdaget» at den 23 år gamle kvinnen er psykisk utviklingshemmet. Noe ingen andre i miljøet rundt Svanhild har sett. Verken foreldre, venner, arbeidsgiver eller fastlege.

- Vi fikk hakeslepp alle sammen, sier kommunelege Kjell Nysveen.

- Hun er overhodet ikke psykisk utviklingshemmet.

Gjorde en god jobb

Heller ikke Svanhilds tidligere arbeidsgiver, Hilde Kjellmann, styrer i Burfjord barnehage, har sett tegn til at Jensen er utviklingshemmet.

- Jeg hadde vel aldri ansatt henne dersom hun var psykisk utviklingshemmet. Svanhild gjorde en god jobb, sier barnehagestyreren.

En IQ-test er bakgrunnen for diagnosen. På grunn av et turbulent samboerskap ble barnevern og sosialkontor koblet inn allerede da Jensen fikk sitt første barn. I januar ble hun kalt inn til et møte med en psykolog. Han gjennomførte en såkalt Weiss-test.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer