Mister jobben etter disse bildene: - Jeg sliter med å forstå

- Alle de afrikanske dyrene som fortsatt var i live, var ganske glade da vi satte oss på flyet hjem.

TROFÉJAKT: Mannen har nå sagt opp sin stilling etter at bildene fra troféjakta i Namibia ble kjent. Foto: Guvernøren i Idaho
TROFÉJAKT: Mannen har nå sagt opp sin stilling etter at bildene fra troféjakta i Namibia ble kjent. Foto: Guvernøren i Idaho Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

De siste dagene har det stormet rundt avdelingen som forvalter delstaten Idahos fisk- og vilt-ressurser etter at en av deres ledere la ut bilder fra en jakttur til Namibia.

Bildene ble i utgangspunktet sendt til 125 venner av mannen, men havnet etter hvert i mediene. På bildene poserer han blant annet med en leopard, en sjiraff og et vortesvin som han har skutt.

Spesielt en e-post, der han smilende poserer med en død bavianfamilie skutt med pil og bue, har satt sinnene i kok hos flere. Her skrev han at kona hans ville få et inntrykk av Afrika, og han derfor «skjøt en hel bavianfamilie».

- Alle de afrikanske dyrene som fortsatt var i live, var ganske glade da vi satte oss på flyet hjem, skrev han.

- Skuffelse

Fred Trevey er et tidligere medlem av den samme forvaltningsetaten. Han skrev ifølge CBS News et brev til mannen der han ba ham om å si opp sin stilling.

- Min reaksjon på bildene, og den tilhørende teksten, er skuffelse. Jeg sliter med å forstå hvordan noen som er i en så priviligert stilling kan gjøre slikt som et eksempel for andre.

Et annet tidligere medlem, Tony McDermott, skrev til guvernør C. L. Otter der han ba om at mannen måtte sies opp, og mandag kom nyheten om at han fratrer sin stilling med umiddelbar virkning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer