Snøkaos i London

Mister jobbintervju i Norge

Jørgen Aalberg frykter snøkaoset i London koster ham ny fysioterapeutjobb hjemme.

STRANDET: Flyet skulle gå – verre var det med toget fra Liverpool Street-stasjonen. Dermed spøker det for Jørgen Aalbergs framtidsutstikter i Tønsberg. Foto: Emil L. Mohr / Dagbladet
STRANDET: Flyet skulle gå – verre var det med toget fra Liverpool Street-stasjonen. Dermed spøker det for Jørgen Aalbergs framtidsutstikter i Tønsberg. Foto: Emil L. Mohr / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

LONDON (Dagbladet): Dagbladet møter familien Aalberg på Liverpool Street i London mandag formiddag.

Mens stasjonens husband spiller «I’m Dreaming of a White Christmas», drømmer de først og fremst om å komme seg hjem til Son. Nå spøker det, grunnet snøkaoset som lammet infrastrukturen i britenes hovedstad søndag.

- Vi er nok strandet, konstaterer Jørgen Aalberg, på vegne av seg selv, foreldrene og kona Solveig mandag formiddag.

- Ironisk nok står det ennå at flyet vårt går. Problemet er at vi ikke kommer oss til flyplassen.

En stund etter intervjuet får Dagbladet opplyst at familiens flygning er kansellert.

- Var naiv

En rekke flygninger ved flyplassene Gatwick og Heathrow utenfor London ble søndag kveld innstilt som følge av snøværet. Ved flyplassen Stansted er alle flygninger innstilt mandag.

Værforholdene har også skapt utfordringer for trafikken på veiene, og for tog til og fra flyplassene, som familien Aalberg er rammet av.

Flere togselskaper melder mandag om store problemer.

- Med de pågående og alvorlige problemene, råder vi passasjerer til å ikke reise, skriver Southeastern Railway i en uttalelse.

Særlig problematisk blir situasjonen av at Jørgen har jobbintervju i Tønsberg tirsdag - et han har forberedt seg til lenge. I så måte kan førjulsstorbyweekenden ende med å koste mer enn den smakte.

- Jeg fikk vite at jeg skulle inn på intervju forrige uke, så det er ganske irriterende.

- Snøværet har vært varslet lenge. Burde du planlagt bedre?

- Vi var nok litt naive, ja. Vi tenkte at «dette flyter greit». Helga som sådan fløyt veldig bra.

Trøndervær

Foreldrene Frode og Hege Aalberg tar kaoset med forsøksvis ro. Jobbene deres som henholdsvis skiftarbeider og ungdomsskoleassistent går ingen steder.

- Vi har en sønn til, som ikke kommer seg hjem til Nederland. Ellers har det vært helt fantastisk her, sier Hege.

- I verste fall får vi ta en natt til på hotellet vårt. De har lovet oss at de har plass til oss der.

SNØFAST: Storbyweekendenen «fløyt bra» for Frode og Hege Aalberg og deres sønn Jørgen og svigerdatter Solveig. «Troll of Trondheim»-lavtrykket ville det annerledes mandag. Foto: Emil L. Mohr / Dagbladet
SNØFAST: Storbyweekendenen «fløyt bra» for Frode og Hege Aalberg og deres sønn Jørgen og svigerdatter Solveig. «Troll of Trondheim»-lavtrykket ville det annerledes mandag. Foto: Emil L. Mohr / Dagbladet Vis mer

Frode er opprinnelig fra Trøndelag. Men han tar ingen kritikk på «Troll of Trondheim»-lavtrykket som får skylda for «ekstremværet» i London.

- Dette minner i grunnen om hva som pleier å skje på det norske Østlandet. Heller ikke der takler de to centimeter snø, fleiper Aalberg senior, før han tilføyer mer alvorlig:

- Jeg synes det er skuffende at de ikke evner å ta unna dette på Stansted.

Frir til kommunen

Også Jørgen Aalberg forsøker å være optimistisk, selv om det er vanskelig i en så fysisk bransje som fysioterapi å flytte jobbintervju til digitale flater.

- Jeg får fri til Nøtterøy kommune, sukker han overfor Dagbladet på heseblesende Liverpool Street.

- Jeg får spørre pent om jeg får lov til å komme på intervju senere.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer