Mister presidenten kontroll over Pakistan?

Klokken 15 i dag stiller Pakistan-ekspert Karin Ask på nettmøte i Dagbladet.no. Send inn spørsmål nå!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no):  Etter en uke med beleiring av Den røde moské og over 30 timer etter at hæren stormet moskeen fortsetter de blodige kampene i hjertet av Islamabad. De offisielle dødstallene nærmer seg 100 militante og soldater, de uoffisielle er langt høyere.

I går tok religiøse studenter til gatene i protest mot aksjonen, og nord i Pakistan har Taliban-støttede militante iverksatt en rekke hevnaksjoner.

- Situasjonen er svært spent. I Islamabad er det nok en del som føler lettelse for at Musharraf endelig aksjonerte mot Den røde moské. Men så har du alle de som har barn ved moskeen. Spørsmålet er hvordan alle foreldrene reagerer, sier Karin Ask, sosialantropolog og Pakistan-ekspert ved Christian Michelsens institutt (CMI). 

Ifølge internasjonale nyhetsbyrå går det flere tusen studenter ved moskeen. Hvor mange som var tilstede da området ble stormet er ikke kjent. Situasjonen er uoversiktlig, og sivile dødstall lar vente på seg.

Myndighetene frykter at hevnaksjonene skal øke i omfang, og vurderer ifølge anonyme sikkerhetskilder å innføre unntakstilstand. Dette vil stramme president og general Musharrafs grep om landet, særlig fordi det ventede valget blir utsatt, og Musharraf får beholde sitt presidentskap på ubestemt tid.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer