Donald Trump

Mister støtte: - Livredd

Flere av ekspresident Donald Trumps tidligere medarbeidere og støttespillere distanserer seg nå etter at han ble tiltalt for å ha oppbevart sensitive dokumenter hjemme og hindret rettsvesenets arbeid med å få dokumentene tilbake.

DÅRLIG STEMNING: Daværende president Donald Trump sammen med sin tidligere stabssjef John Kelly. Foto: REX
DÅRLIG STEMNING: Daværende president Donald Trump sammen med sin tidligere stabssjef John Kelly. Foto: REX Vis mer
Publisert

NEW YORK (Dagbladet): Trump (77) er stadig den soleklart mest populære av politikerne som kjemper om å bli republikanernes presidentkandidat før valget i 2024.

Men de voksende juridiske problemene ser ut til å få flere republikanere til å ta tydeligere avstand fra ekspresidenten.

Tirsdag måtte han møte i Miami for å få lest opp den føderale tiltalen i dokumentsaken. Tiltalen inneholder 37 punkter hvor Trump er tiltalt for ulovlig håndtering av svært sensitive dokumenter.

Ifølge påtalemyndigheten tok han disse med seg fra Det hvite hus i januar 2021. Siden skal han, ifølge påtalemyndigheten, aktivt ha jobbet for å unngå å levere de tilbake. Dersom Trump blir dømt, risikerer 77-åringen mange år i fengsel.

- Sprø teori

Foreløpig mener mange synsere at det ser ut til at aktoratet har svært gode beviser i saken, og også flere av Trumps tidligere medarbeidere tar nå tydeligere avstand fra ham etter at tiltalen ble offentlig gjort. Flere beskriver nå i stedet oppførsel som farlig.

- Den juridiske teorien om at han får lov til å ta med seg stridsplaner og sensitiv informasjon om nasjonal sikkerhet som sine personlige papirer, er absurd, sier Trumps tidligere justisminister, Bill Barr til det kjente CBS-programmet «Face the Nation» og legger til:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer