- ALTFOR LAVT: Senterpartileder Liv Signe Navarsete er klar på at hun har en stor jobb foran seg i månedene fram mot valget. Foto: Steinar Buholm / Dagbladet.
- ALTFOR LAVT: Senterpartileder Liv Signe Navarsete er klar på at hun har en stor jobb foran seg i månedene fram mot valget. Foto: Steinar Buholm / Dagbladet.Vis mer

Mister tilhengere i hjemfylket

Senterpartiet har halvert oppslutningen i Liv Signe Navarsetes hjemfylke Sogn og Fjordane.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Samme dag som Senterpartiet åpner sitt landsmøte i nettopp Sogn og Fjordane, får partileder Navarsete nyheten om at oppslutningen nesten er halvert i fylket, ifølge en ny meningsmåling

Navarsete er dermed noen få hundre stemmer fra å miste sitt mandat, skriver NRK.

Ved forrige stortingsvalg stemte 25 prosent av fylkets innbygger på Senterpartiet. I meningsmålingen som er utført av Respons i starten av april, svarer kun 13,9 prosent at de vil stemme på partiet til høsten.

Navarsete mener hun og resten av partiet har en stor jobb å gjøre de kommende månedene.

- For det første er dette altfor lavt. Andre målinger har vist andre resultat, men vi forholder oss selvsagt til denne målingen, og den viser at vi har en jobb å gjøre, sier hun.

Høyre får størst oppslutning i målingen, med 29 prosent. Arbeiderpartiet får 27,1 prosent, mens Venstre får 6,7, og SV får 3,9. KrF og Frp ligger begge på 8,6 prosent.

(NTB)