Mister troen på at sønnen kommer tilbake til Norge

Tjostolv Molands far, Knut Moland, er bekymret.

BEKYMRET: Knut Moland er drapsmistenkte Tjostolv Molands far. Han sier han begynner å miste troen på at sønnen, som sitter fengslet i Kongo, kommer hjem. Foto: Torbjørn Berg/Dagbladet
BEKYMRET: Knut Moland er drapsmistenkte Tjostolv Molands far. Han sier han begynner å miste troen på at sønnen, som sitter fengslet i Kongo, kommer hjem. Foto: Torbjørn Berg/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Faren til en av de to nordmennene som sitter fengslet for drap på sin sjåfør i Kongo, sier han begynner å miste troen på at sønnen kommer hjem til Norge igjen.

Lørdag 5. mai er det nøyaktig tre år siden sjåføren til Tjostolv Moland og Joshua French ble drept på en landevei i Den demokratiske republikken Kongo.

Senere ble de pågrepet, siktet og til slutt dømt til døden for drapet.

Tjostolv Molands far, Knut Moland, sier til Fædrelandsvennen at sønnen var nær ved å bli skutt i ryggen i forbindelse med pågripelsen og kaller tiden etterpå som et helvete i tre år.

Selv om kongolesiske myndigheter ved flere anledninger har gitt signaler om at de ønsker en utlevering til Norge, sitter de to nordmennene fortsatt fengslet i hovedstaden Kinshasa.

De ble overført fra Kisangani til Kinshasa 2. desember i fjor.

Fengselet i hovedstaden ble sett på som en mellomstasjon før de kan sendes hjem til Norge.

- Forhandlingene fører ikke fram og jeg ser egentlig ikke noen lysning til at de kan komme hjem. Det er vanskelig å være optimist, sier Moland.

(NTB)

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer