Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mister Universe - den nye Conan

Arver helterollen fra Schwarzenegger CANNES (Dagbladet): Superheltene er tilbake på TV: Den ene er ny, den andre en gammel kjenning og den tredje er det børstet flere lag støv av. De er mannfolk og har muskler, ellers har de til felles at de har fått en ny æra på TV-messa MIPCOM i Cannes. Dagbladet har møtt to av dem.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Conan Eventyreren er 2 meter høy, veier 140 kilo og får automatisk respekt. Til tross for et kjempeego og en oppvisning i nykkete oppførsel som festivalbyen knapt har sett før Conan, alias Ralf Moeller, inntok byen i lærkostyme og med et gigantisk sverd.

Han snakker Schwarzenegger-dialekt og gadd ikke komme til avtalt fotografering. Til gjengjeld kom han til pressemøte. Forsinket.

- Dette er fortsettelsen av Conan Barbaren, som min gode venn Arnold Schwarzenegger spilte, forklarer Moeller, tidligere Mister Universe, og spiller med brystmusklene ...

- Er ikke Conan for voldelig for barn?

- Nein! Det er ikke vold mot mennesker. Bare mot drager og monstere, smiler Moeller fornøyd.

Snakket med Arnold

- Hvilke råd fikk du av Schwarzenegger?

- Han syntes det var en god idé at jeg skulle ta over som Conan, men fortalte om farene dersom serien ble for voldelig for TV. Men jeg skal jo bare drepe drager. Og det blir en dyr, fin serie. 22 episoder i første omgang, deretter en film, og så muligens 22 nye episoder, dersom det blir en suksess. Og det blir det, sier Conan, på et meget gebrokkent amerikansk.

Han mener serien er midt i blinken for alle mellom seks og 80.

- Barn bør se serien sammen med foreldrene sine, foreslår han.

- Hvorfor skal vi ha slike helter som Conan?

- Vi trenger store menn! Was heisst es, Vorbilder?

- Idoler, forbilder, rollemodeller, noen å se opp til?

- Ja, akkurat, sier Conan, og dæljer neven i bordet, reiser, seg og svinger titansverdet. Så setter han kursen mot stranda, med pressen loffende etter. Vi fem som holdt ut nykkene.

Nykkeløs

Den andre superhelten vi treffer heter Gary Sweet og drømmer om å hoppe i Holmenkollen. Stjerna fra «Police Rescue» på TV3 er aktuell som pilot i serien «Big Sky».

- Jeg har drømt om å dra til Norge siden OL på Lillehammer. Utforløypene frister, sier han. I forbindelse med innspillingen av den nye rollen har han pådratt seg ei ny dille.

- Siden jeg skulle spille pilot, har jeg lært meg å fly. Nå er jeg bitt av basillen. Serien har dramatikk på flere plan. Action, eventyr, komedie og spenning, veldig morsomt, sier Sweet. En kar blottet for nykker.

Nyskapning

«Nightman» er helt ny superhelt. Han ble presentert med brask og bram, men dukket ikke opp. Navnet hans var så ukjent at det ble pinlig.

- Matt McCombs, sa produsenten, til øredøvende taushet.

- Det er han som er stand in for Jean-Claude van Damme, forklarte han, og brikkene falt på plass ...

Fullstendig ukjent, altså, men utvalgt til å bli «Nightman», som er synsk, har hjernevinninger på samme frekvens som ondskapen(!!), er sleip, sexy, fargerik, cool, og spiller bedre saxofon enn Bill Clinton.