Vaksinepass

- Mister verdifull tid

Henrik Henke Geelmuyden (21) frykter vaksinepass kan føre til at unge havner bakerst i køen. - Oppmerksom på at ordningene må gjøres så rettferdige som mulig, svarer helsedirektør Bjørn Guldvog.

ETTERLYSER DEBATT: - Vi klarer oss helt fint uten å dra til Gran Canaria. Men i den store sammenhengen kan vaksinepasset bli et bilde på hvordan store deler av pandemien har rammet unge, sier Henrik Henke Geelmuyden (21). Foto: Privat
ETTERLYSER DEBATT: - Vi klarer oss helt fint uten å dra til Gran Canaria. Men i den store sammenhengen kan vaksinepasset bli et bilde på hvordan store deler av pandemien har rammet unge, sier Henrik Henke Geelmuyden (21). Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

3. februar annonserte danskenes finansminister Morten Bødskov (S) landets planer om å innføre «vaksinepass».

Håper er at passet – et dokument som bekrefter at du er vaksinert mot covid-19 – på sikt vil kunne føre til at danskene igjen kan gå på restaurant, konserter og liknende. Liknende planer er foreløpig ikke annonsert i Norge.

Nyheten førte raskt til jubel fra leder Ole Erik Almlid i Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO), som omtalte nyheten fra Danmark som «veldig oppløftende».

Men ikke alle deler Almlids entusiasme.

Etterlyser debatt

Henrik Henke Geelmuyden er 21 år gammel og studerer statsvitenskap ved Universitetet i Oslo.

I et innlegg i VG 4. februar ga han og kameraten Henrik Ånstad Staavi (21) uttrykk for frustrasjon over hvordan en vaksinepass-ordning potensielt vil kunne plassere unge bakerst i køen for en rekke privilegier - blant annet knyttet til reise.

Årsaken er at de unge ligger an til å få vaksinen sist.

- Vi mener ikke at vaksineprogrammet bør endres, eller at vaksinepass bør skrotes. Vi har forståelse for begge disse prosessene. Men vi ønsker å rette fokus mot hva vi unge føler. Med det vaksinetempoet vi har nå, kan det fort ta omtrent et år før vi er vaksinert, sier han til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer